Tort din foi de nuci si ciocolata, cu crema de ciocolata si alune caramelizate

Pentru foile de blat, se freaca untul spuma, se adauga ciocolata inmuiata, nucile prajite si pisate, albusurile spuma batute cu zaharul pudra. Se coc

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente foi de blat:
  • 135 gr unt
  • 125 gr ciocolata
  • 7 albusuri
  • 135 gr zahar
  • 135 gr nuci
  • Ingrediente crema:
  • 4 oua
  • 135 gr zahar
  • vanilie
  • 1 lingura faina
  • 100 gr ciocolata
  • 50 gr alune caramelizate si pisate
  • 100 gr unt
  • Pentru decor:
  • alune caramelizate si pisate

Mod de preparare

Pentru foile de blat, se freaca untul spuma, se adauga ciocolata inmuiata, nucile prajite si pisate, albusurile spuma batute cu zaharul pudra.

Se coc 3 foi si se umplu cu crema preparata.

Pentru crema, ouale intregi se bat eu zaharul si vanilia. Se include faina si se ingroasa totul in bain marie. Cand este gata se amesteca cu untul si ciocolata inmuaita, apoi cu alunele caramelizate si pisate.

Se ung foile si tortul de jur imprejur cu crema, peste care

se presara alune. Se poate face cantitate dubla de crema.
Pofta buna!

Va recomandam si alte retete dulciuri:

Prajitura de branza

Prajitura cu nuci umplute

Prajitura cu piersici

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori