Pentru foile de Karlsbad, se bate bine laptele cu galbenusurile si faina. Se face o coca din care se coc 5 foi pe dosul unei tavi unse. Dupa coacere,
Pentru foile de Karlsbad, se bate bine laptele cu galbenusurile si faina. Se face o coca din care se coc 5 foi pe dosul unei tavi unse.
Dupa coacere, pe partea rumena se ung cu unt cald si se presara cu cate o lingura buna de migdale pisate cu zahar vanilat. Se mai coc putin.
Pentru crema, se topeste pe foc ciocolata cu apa. Se freaca untul spuma cu galbenusurile si zaharul. Se adauga ciocolata si se lasa compozitia sa fiarba; amestecandu-se mereu si dupa ce se ia la o parte, pana se racoreste.
Cu aceasta se ung foile de Karlsbad, se pun impreuna si se da tortul la cuptor circa 30 de minute.
Tortul se poate glasa sau nu. Este preferabila glasarea cu glazura de ciocolata.
Pofta buna!
Va recomandam si alte retete dulciuri:
Galusti cu prune
Prajitura de branza
Prajitura cu piersici
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaO minunatie de arome!
Chec rece cu fistic si ciocolata albaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii