Tort diplomat

Portii
8
Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Tort diplomat

Ingrediente

  • ananas in compot
  • fara zahar 2 cutii (taiat rondele)
  • piscoturi – 10 buc
  • smantana pentru frisca 400 ml
  • iaurt grecesc 10% grasime 500 g
  • zahar pudra 45 linguri
  • vanilie 1 lingurita
  • gelatina granulate 1 pliculet

Mod de preparare

• scurge rondelele de ananas, pastreaza compotul si toaca cubulete ananasul dintr-o jumatate de cutie
• inmoaie piscoturile in zeama de la compot, pe ambele parti, apoi asaza-le ca baza intr-o tava de tort, cu pereti detasabili, cu diametrul de 22 cm
• asaza rondelele de ananas de jur imprejurul formei
• hidrateaza gelatina in 100 ml apa rece, pentru 5 minute. Pune-o apoi la bain-marie si las-o pana devine lichida
• mixeaza smantana pentru frisca rece cu ajutorul telului Breville Hand Blender. Cand incepe sa se intareasca adauga zaharul pudra, apoi iaurtul grecesc si vanilia. Adauga gelatina lichida si cubuletele de ananas
• toarna compozitia in forma de tort, peste baza de piscoturi. Decoreaza tortul cu restul de ananas, acopera-l cu folie de plastic si pune-l la frigider 6-8 ore
• decoreaza-l cu menta proaspata inainte de servire.

Savurati cu placere!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori