Tortul dimplomat se regaseste pe multe mese de sarbatoare, in primul rand pentru ca este delicios, iar in al doilea rand pentru ca este foarte usor de preparat.
Pregatirea prajiturii incepe cu prepararea cremei. Pemtru asta trebuie sa facem urmatoarele:
-punem laptele la fiert
-galbenusurile le mixam impreuna cu zaharul pana devin cremoase si zaharul s-a topit, apoi adaugam amidonul si omogenizam
-dupa ce laptele a dat intr-un clocot, tragem vasul deoparte si lasam sa se racoreasca putin
-peste galbenusurile batute adaugam putin cate puti laptele amestecand incontinuu
-turnam compozitia in vasul in care am fiert laptele si punem pe foc amestecand continuu pana se ingroase bine crema, oprim focul si lasam la racit -3 plicuri de gelatina se amesteca cu apa (sa acopere gelatina)si se lasa 10 minute la hidratat apoi se dizolva la bain marie sau la microunde. Gelatina dizolvata se toarna peste crema si se amesteca bine,apoi se lasa crema pana la racire completa
-intr-un vas batem frisca foarte, foarte bine si o dam la frigider
-dupa ce crema s-a racit foarte bine se incorporeaza frisca si se mixeaza, apoi fructele taiate bucati
SIROPUL: amestecam apa cu zaharul si aromele si dam la foc pana se topeste zaharul si apoi lasam sa se raceasca
O tava cu peretii detasabili se tapeteaza cu folie alimentara.Se tapeteaza fundul cu un strat de piscoturi trecute prin sirop. Peste piscoturi se toarna 1/2 din cantitatea de crema si peste crema un strat de fructe, apoi inca un strat de piscoturi si restul de crema. Tava se acopera cu folie alimentara si se da la frigider pana se intareste crema (cel mai bine peste noapte).
Dupa ce s-a intarit crema se se desface inelul tavii, se imbraca tortul intr-un strat generos de frisca, marginile se imbraca in piscoturi (pe care la taiati dupa inaltimea tortului). Piscoturile se "strang" cu o funda. Tortul se decoreaza cu frisca si fructe, dupa care Tortul Diplomat poate fi servit.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbioriSe face repede, usor si este foarte bun...
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramelRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptorSe taie carnea de pui ca pt snitzel(dar nu se bate); eu am folosit pulpe dezosate dar e ok si piept. Cartofii se curata si se...
Pui surprizaSe fierb cartofi in coaja apoi se lasa la rece , se curata si se piseaza f bine. Apoi se adauga oul sarea si faina cat...
CledneAceasta reteta de inghetata de casa este absolut delicioasa. Daca va place laptele de pasare cu siguranta va va placea si...
Inghetata lapte de pasareIncearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Comentarii