Tort diplomat

Ouale se amesteca impreuna cu zaharul si laptele, pe foc mic. Cand incep sa fiarba se adauga gelatina inmuiata in apa rece, dizolvata in 2-3 linguri

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru sarlota:
  • 250 gr zahar
  • 5 oua
  • 250 ml lapte
  • 30 gr gelatina
  • 30 gr cacao
  • 600 gr frisca
  • 1 lingura rom
  • 1 plic zahar vanilat
  • 50-60 gr coaja rasa de portocala
  • piscoturi
  • Pentru sirop:
  • 100 gr zahar
  • 100 ml apa
  • 1 lingura rom

Mod de preparare

Ouale se amesteca impreuna cu zaharul si laptele, pe foc mic. Cand incep sa fiarba se adauga gelatina inmuiata in apa rece, dizolvata in 2-3 linguri de lapte cald. Se ia de pe foc apoi compozitia si i se adauga cacaua crenuta, iar apoi romul, zaharul vanilat, o parte din fructe confiate iar la urma jumatate din cantitatea de frisca batuta. Se unge o forma rotunda cu unt, se asaza piscoturile taiate orizontal si stropite cu sirop, apoi pe langa peretii formei se pun piscoturi in picioare. Se toarna crema, se aranjeaza restul de piscoturi si se introduce tortul in frigider,


Se serveste cu restul de frisca batuta, garnisit cu portocale confiate.

Alte retete de dulciuri:

Prajitura cu visine Prajitura snikers Prajitura cu gem

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc