Tort diplomat

Aceasta reteta de tort diplomat se prepara rapid si usor. Este un desert pe baza de piscoturi si crema ce poate fi servit alaturi de fructe proaspete.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie
Tort diplomat

Ingrediente

  • piscoturi
  • 500 ml lapte
  • 5 galbenusuri
  • 4 linguri amidon
  • 100 g zahar
  • zahar vanilat
  • 500 ml frisca
  • 2 plicuri gelatina
  • ananas rondele
  • kiwi
  • compot de ananas

Mod de preparare

CREMA:

-laptele il punem la fiert, galbenusurile le mixam impreuna cu zaharul. Cand s-a topit adaugam amidonul si omogenizam. Cand laptele incepe sa fiarba adaugam peste galbenusuri treptat si amestecam, dupa care turnam compozitia in vasul in care am fiert laptele. Punem pe foc amestecand continuu pana se ingroasa bine, oprim focul si lasam sa se raceasca.

Plicurile de gelatina se pun intr-un vas, adaugam apa cat sa acopere si lasam 5 minute, dupa care se dizolva pe baie de aburi. Dupa ce s-a dizolvat amestecam cu crema de galbenusuri, dam la frigider pana ce se raceste.

Frisca o mixam bine, dupa care adaugam crema racita, adaugam bucati de ananas si amestecam.

Intr-o tava cu pereti detasabili (se tapeteaza cu folie alimentara) adaugam piscoturi care le-am trecut prin compot, adaugam pe margini felii de ananas dupa care adaugam crema. Acoperim tava cu folie alimentara si dam la rece cca 2-3 ore (sau peste noapte)

Decoram cu frisca si kiwi.

http://shabbychicshop.ro/tavi/761-tava-flururas-creative-.html


Tortul Diplomat poate fi servit dupa ce a stat la rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide