Tort diplomat

Ouale batute intregi cu zahar se adauga in laptele cald aflat pe foc, se amesteca pana se ingroasa, ca o ciulama... se lasa la racit. Gelatina se pun

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 3 oua
  • 1 cana lapte
  • 1 cana apa
  • 2 plicuri gelatina
  • 500 g frisca
  • piscoturi
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • fructe (dupa preferinta)

Mod de preparare

Ouale batute intregi cu zahar se adauga in laptele cald aflat pe foc, se amesteca pana se ingroasa, ca o ciulama... se lasa la racit.

Gelatina se pune la inmuiat intr-o cana cu apa, se lasa 10 min apoi se pune pe foc pana devine apoasa (nu se fierbe prea mult, altfel isi pierde proprietatile) se da la racit, dar nu foarte mult (sa nu se raceasca de tot si sa se intareasca). Cand compozitia de oua este racita, se amesteca cu frisca, se adauga gelatina calduta se pot pune si fructe taiate cubulete. Pe fundul unei cratiti se aranjeaza fructele cu un model, se toarna compozitia iar deasupra se pun piscoturile (se pot pune si pe margine, nu am incercat dar am de gand, cred ca ar iesi bine) se da la rece si se lasa 12 ore cel putin.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac inflorat cu doua umpluturi

Cozonac inflorat cu doua umpluturi

Un cozonac ce are 2 umpluturi:dulceata de zmeura si crema de nuca si cacao.

Cozonac inflorat cu doua umpluturi
Drob din miel

Drob din miel

Vedeta mesei Pascale!!

Drob din miel
Ciorbă de miel reţetă

Ciorbă de miel reţetă

Ciorbă de miel reţetă

Ciorbă de miel reţetă
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Rulouri cu ciuperci
2
Aperitive cu ciuperci

Rulouri cu ciuperci

Un aperitiv delicios, se poate servi cald sau rece, potrivit in orice moment!

Rulouri cu ciuperci
Ciorba ruseasca
3
Borsuri

Ciorba ruseasca

Dupa mesele imbelsugate, o ciorba de cartofi cu sfecla rosie si inacrita cu bors de putina, merge de minune!!

Ciorba ruseasca
Coltunasi de post cu gem
4
Dulciuri

Coltunasi de post cu gem

Aceasta reteta de coltunasi cu gem este un desert de post rapid si delicios. Se prajeste pesmetul in ulei si se amesteca apoi...

Coltunasi de post cu gem
Supa de linte
5
Parteneri
Prajitura cu Ricotta
Bucataras.RO

Prajitura cu Ricotta

Prajitura cu Ricotta
Saramura de miel
Gustos.RO

Saramura de miel

Spalam carnea si o stergem.

Saramura de miel
Cozonac cu stafide si crema de nuci cu cacao
ReteteCulinare.RO

Cozonac cu stafide si crema de nuci cu cacao

Cozonac cu stafide si crema de nuci cu cacao