Tort diplomat cu fructe

Pentru acest tort aveti nevoie de oua, zahar, faina, cacao, ulei, frisca, mandarina, struguri si jeleu.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 2 cani zahar
  • 1
  • 5 cani faina
  • 3 linguri cacao
  • 5 linguri ulei
  • 5 linguri apa
  • sare
  • Pentru crema:
  • 4 oua
  • 200 gr zahar
  • 500 ml frisca
  • 1 plic gelatina
  • esenta de lamaie
  • Pentru ornat:
  • mandarine
  • struguri
  • 1 plic jeleu

Mod de preparare

Albusurile se bat spuma cu putina sare. Se fierbe zaharul si apa, iar siropul rezultat se toarna peste albusuri. Se amesteca bine, iar la final se adauga galbenusurile si uleiul. Se adauga faina, cacaua, dupa care se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu unt si faina. Se introduce la cuptor si se lasa la copt. Separat, se freaca ouale cu zaharul, pentru crema. Se pun pe baie de aburi si se amesteca pana se ingroasa. Gelatina se pune la inmuiat, iar frisca se bate spuma. Gelatina se amesteca cu crema si cu frisca. Se unge blatul cu compozitia rezultata si se orneaza cu mandarine si struguri.


Se tine la rece cateva ore, apoi se serveste.
Alte retete de dulciuri:
Tort diplomat
Placinta cu mere
Ciocolata de casa

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori