Pentru acest tort aveti nevoie de oua, zahar, faina, cacao, ulei, frisca, mandarina, struguri si jeleu.
Albusurile se bat spuma cu putina sare. Se fierbe zaharul si apa, iar siropul rezultat se toarna peste albusuri. Se amesteca bine, iar la final se adauga galbenusurile si uleiul. Se adauga faina, cacaua, dupa care se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu unt si faina. Se introduce la cuptor si se lasa la copt. Separat, se freaca ouale cu zaharul, pentru crema. Se pun pe baie de aburi si se amesteca pana se ingroasa. Gelatina se pune la inmuiat, iar frisca se bate spuma. Gelatina se amesteca cu crema si cu frisca. Se unge blatul cu compozitia rezultata si se orneaza cu mandarine si struguri.
Se tine la rece cateva ore, apoi se serveste.
Alte retete de dulciuri:
Tort diplomat
Placinta cu mere
Ciocolata de casa
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii