Tort diplomat de struguri

Tortul Diplomat de struguri este o reteta de tort cu fructe deloc greu de pregatit, usor, revigorant. Tortul Diplomat il puteti servi ca desert intr-o zi calda de toamna tarzie.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Tort diplomat de struguri

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 12 portii:
  • 2 oua
  • 105 g. zahar
  • 1 pachetel zahar vanilat
  • 30 g. faina
  • 1 praf de copt
  • 25 g. alune macinate
  • 8 galbenusuri
  • 100 g. zahar pudra
  • 375 ml. lapte nedegresat
  • 8 foi de gelatina
  • 500 g. struguri
  • 125 ml. frisca
  • 1 pachetel glazura pentru tort
  • 20 g. migdale feliate.

Mod de preparare

Separati albusurile si galbenusurile celor doua oua. Bateti albusurile cu 2 linguri de apa pana devin spuma. Presarati deasupra 75 g de zahar si zaharul vanilat, incorporati bine si apoi amestecati si galbenusurile. Incalziti cuptorul la 175 grade C. Amestecati faina, praful de copt si alunele cu spuma de oua. Puneti acest aluat intr-o forma cu diametrul de 20 cm si coaceti circa 20 de minute. Lasati blatul sa se raceasca bine.

Pentru crema bateti cele 8 galbenusuri cu zaharul pudra pana devin crema. Adaugati laptele nedegresat. Inmuiati si topiti gelatina apoi adaugati-o cremei de galbenusuri. Dati-o la frigider 30 de minute. Adaugati frisca in crema cu gelatina putin intarita si amestecati. Adaugati apoi 400 g de struguri la crema si turnati crema peste blat.

Reteta Tort diplomat de struguri a fost propusa de Sava Laura pe forum culinar.ro


Lasati la frigider cel putin 2 ore sa se intareasca. Decorati tortul cu restul de struguri si turnati glazura transparenta deasupra, urmand instructiunile de pe pachet.Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Cele mai apreciate rețete
Cledne
1
Mancaruri cu cartofi

Cledne

Se fierb cartofi in coaja apoi se lasa la rece , se curata si se piseaza f bine. Apoi se adauga oul sarea si faina cat...

Cledne
Inghetata lapte de pasare
2
Inghetate

Inghetata lapte de pasare

Aceasta reteta de inghetata de casa este absolut delicioasa. Daca va place laptele de pasare cu siguranta va va placea si...

Inghetata lapte de pasare
Rulada fina cu ganache de cafea
3
Prajituri

Rulada fina cu ganache de cafea

Rulada fina cu crema ganache de cafea este o reteta de prajitura de casa absolut delicioasa. Boabele de cafea din aluat dau...

Rulada fina cu ganache de cafea
Budinca de gris
4
Budinci

Budinca de gris

Se pune laptele la fiert si, cand da in clocot, se adauga grisul in ploaie. Se fierbe 20 de minute, dupa care se ia vasul de...

Budinca de gris
Tort cu capsuni si mac
5
Torturi

Tort cu capsuni si mac

Este un desert potrivit pentru acest sezon. L-am preparat cu frișca LaDorna, care a fost extrem de potrivita în prepararea...

Tort cu capsuni si mac
Parteneri
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii