Tort Diplomat festiv, cu fructe

Tortul diplomat este o prajitura foarte cunoscuta si preparata de foarte multi dintre noi. Se regaseste pe mesele festive si de sarbatoare, asa ca merita si el o reteta festiva care sa il onoreze. Aceasta este reteta noastra de Tort Diplomat Festiv.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Tort Diplomat festiv, cu fructe

Ingrediente

  • Blat:
  • -4 oua mari
  • -2 cesti zahar
  • -1 1/2 cesti faina
  • -3 linguri cacao
  • -5 linguri ulei
  • -5 linguri apa
  • -un praf de sare
  • Crema diplomat:
  • -4 oua
  • -150-200 gr zahar
  • -500 ml frisca
  • -1 plic gelatina
  • Decor:
  • - piscoturi
  • -fructe(kiwi
  • mandarine
  • struguri
  • etc)
  • -tort jelee transparent de la Dr Oetker

Mod de preparare

Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile bine cu un praf de sare. Fierbem zaharul si apa pana devin un sirop. Fierbinte il turnam peste albusuri, si mixam continuu. Cand am terminat de turnat tot siropul, adaugam galbenusurile si uleiul. Amestecam faina cu cacaoa si o cernem deasupra. Amestecam cu o lingura pana se omogenizeaza bine toata compozitia. Ungem o tava de tort cu ulei si o tapetam cu faina. Turnam aluatul, apoi il dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea. Se lasa sa se raceasca.

Pentru crema:

Ouale impreuna cu zaharul se bat bine. Se pun la pe baie de abur, pana cand crema se ingroasa ca o smantana. Se lasa sa se raceasca. Frisca se bate bine. Gelatina se pune la inmuiat in 3 linguri de apa sau suc de fructe. Se pune la incalzit (atentie sa nu fiarba), apoi se amesteca cu crema de ou. Adaugam si esenta. Se amesteca frisca cu crema de ou. In acest moment se pot adauga si fructe in compozitia cremei, dar doar din compot.

Se tapeteaza tava cu folie de plastic. Se adauga blatul, apoi punem crema.

Adaugam fructele in functie de ce model doreste fiecare. Preparam jeleul conform instructiunilor de pe plic. Il turnam caldut peste prajitura.


Tortul Diplomat festiv, cu fructe se prepara foarte usor si este delicios. Se poate orna in diferite feluri.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Cele mai apreciate rețete
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
1
Mancaruri cu ciuperci

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

Sa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
Parteneri
Mini-tarte cu ciuperci si branzica Miez de lapte
Bucataras.RO

Mini-tarte cu ciuperci si branzica Miez de lapte

Pregatite cu mare drag pentru o gustare delicioasa...va invit sa degustati :)

Mini-tarte cu ciuperci si branzica Miez de lapte
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Prajitura cu caise si lapte de cocos
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos