Se bate frisca si se pune la frigider, dupa care se pune la fiert laptele in care s-a adaugat zaharul, coaja de la o portocala si cand este fierbinte
Se bate frisca si se pune la frigider, dupa care se pune la fiert laptele in care s-a adaugat zaharul, coaja de la o portocala si cand este fierbinte se adauga ouale batute bine si se ia de pe foc, se mai adauga gelatina inmuiata in prealabil in sucul de la compotul de ananas si se lasa la racit.
Intre timp se pun foliile de celofan intr-o cratita de 4 litri si pe fundul ei si pe lateral se aseaza fructele de ornat(portocale, kiwi , e.t.c.). Cand laptele este proape rece , caldut chiar , se amesteca cu frisca , ananasul stors bine , stafidele .Este o compozitie de consistenta unei smantani , se aseaza un rand de compozitie peste fructele asezate , un rand de piscoturi date prin apa cu zahar , un alt rand de compozitie si ultimul un rand de piscoturi, Se aduna celofanul si se lasa la rece pana adoua zi. Se pot face 2 torturi potrivite din aceste ingrediente.
A doua zi se scoate intorcandu-l pe o farfurie.
Se serveste ca atare sau cu topping de caramel.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii