Tort Dobos

Freaca spuma galbenusurile cu zahar pudra, adauga cate o lingura de faina si spuma de albusuri, dupa care adauga untul topit, dar racit. Intinde putin

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat: 6 oua
  • 120 g zahar pudra
  • 120 g faina
  • 30 g unt
  • unt si faina (pentru forma); Pentru crema: 6 oua
  • 150 g zahar pudra
  • 100 g ciocolata rasa (sau 200 g zahar pudra si 30 g cacao)
  • 2 pachete (20g) zahar vanilat
  • 200 g unt sau margarina; Pentru glazura: 150 g zahar tos
  • 1-2 picaturi otet; Pentru decor: 400 ml frisca

Mod de preparare

Freaca spuma galbenusurile cu zahar pudra, adauga cate o lingura de faina si spuma de albusuri, dupa care adauga untul topit, dar racit. Intinde putin aluat pe spatele unei tavi rotunde unsa cu unt si presarata cu faina si coace-o la foc mediu (180 grade). Pune foaia cu ajutorul a doua cutite lungi pe plansa, unge din nou spatele tavii cu unt, presara cu faina si coace foile, pana se termina aluatul (poti pregati in jur de 5-7 foi). Lasa foile sa se raceasca si pune deoparte cea mai frumoasa foaie. Pentru crema, freaca ouale cu zahar pudra si ciocolata, ingroas-o peste abur, las-o la racit, amesteca bine cu unt si zahar vanilat. Unge foile cu crema, aseaza-le una peste cealalta, unge si marginea torului cu crema. Pentru glazura, prajeste zaharul cu otet, unge-o foaia cea mai frumoasa pusa deoparte, (trebuie sa lucrezi rapid, fiindca se intareste repede!), marcheaza imediat cu un cutit cald locul feliilor. Bate frisca si decoreaza cu trandafiri si ghirlande suprafata tortului. Taie felii cu ajutorul unui cutit incalzit in apa fierbinte si uns cu unt. Daca in locul zaharului prajit ungi ultima foaie cu crema de ciocolata si o presari cu ciocolata rasa, vei obtine un Tort Stefania.
Alte torturi recomandate

Diplomat tort

Torturi nunta

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci de legume cu fasole boabe la cuptor

Ghiveci de legume cu fasole boabe la cuptor

Aceasta reteta de ghiveci cu legume este foarte gustoasa si se prepara foarte usor. Este potrivita si pentru zilele de post.

Ghiveci de legume cu fasole boabe la cuptor
Mancare de varza cu marar

Mancare de varza cu marar

Mancare de varza cu marar
Placinte Poale in brau

Placinte Poale in brau

Placintele Poale in brau sunt niste placinte traditionale moldovenesti, pline de savoare si gusturi minunate, care te imbie...

Placinte Poale in brau
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu spuma caramel
1
Prajituri

Prajitura cu spuma caramel

Prajitura cu spuma caramel si crema cu lichior de pere este o prajitura cu adevarat deosebita. Blatul pufos cu cacao se...

Prajitura cu spuma caramel
Foi de placinta de casa
2
Aluaturi

Foi de placinta de casa

Placinta cu foi este delicioasa si usor de pregatit. Foile pregatite in casa pentru placinta nu sunt deloc greu de facut,...

Foi de placinta de casa
Placinta cu branza dulce stafide si foi
3
Prajituri

Placinta cu branza dulce stafide si foi

Reteta o am de a o buna prietena... am mancat la ea, mi-a placut, i-am cerut reteta si am trecut la confectionat.

Placinta cu branza dulce stafide si foi
Gris cu lapte
4
Bebelusi > 12 luni

Gris cu lapte

Gris cu lapte, cea mai indragita reteta de-a lungul timpului pentru bebelusi.

Gris cu lapte
Rulada de biscuiti cu crema
5
Prajituri

Rulada de biscuiti cu crema

Aceasta reteta de rulada de biscuiti cu crema este foarte simplu de realizat. Dar gustul e superb de bun. Se simte foarte...

Rulada de biscuiti cu crema
Parteneri
Gogosi glazurate cu ciocolata
Bucataras.RO

Gogosi glazurate cu ciocolata

Cele mai pufoase si delicioase gogosi! :) Reteta de aluat pentru gogosi am luat-o de la Rocsi. Am facut mici modificari pe...

Gogosi glazurate cu ciocolata
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Fasole cu ciolan afumat
ReteteCulinare.RO

Fasole cu ciolan afumat

Fasole cu ciolan afumat