Tort Dobos

Freaca spuma galbenusurile cu zahar pudra, adauga cate o lingura de faina si spuma de albusuri, dupa care adauga untul topit, dar racit. Intinde putin

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat: 6 oua
  • 120 g zahar pudra
  • 120 g faina
  • 30 g unt
  • unt si faina (pentru forma); Pentru crema: 6 oua
  • 150 g zahar pudra
  • 100 g ciocolata rasa (sau 200 g zahar pudra si 30 g cacao)
  • 2 pachete (20g) zahar vanilat
  • 200 g unt sau margarina; Pentru glazura: 150 g zahar tos
  • 1-2 picaturi otet; Pentru decor: 400 ml frisca

Mod de preparare

Freaca spuma galbenusurile cu zahar pudra, adauga cate o lingura de faina si spuma de albusuri, dupa care adauga untul topit, dar racit. Intinde putin aluat pe spatele unei tavi rotunde unsa cu unt si presarata cu faina si coace-o la foc mediu (180 grade). Pune foaia cu ajutorul a doua cutite lungi pe plansa, unge din nou spatele tavii cu unt, presara cu faina si coace foile, pana se termina aluatul (poti pregati in jur de 5-7 foi). Lasa foile sa se raceasca si pune deoparte cea mai frumoasa foaie. Pentru crema, freaca ouale cu zahar pudra si ciocolata, ingroas-o peste abur, las-o la racit, amesteca bine cu unt si zahar vanilat. Unge foile cu crema, aseaza-le una peste cealalta, unge si marginea torului cu crema. Pentru glazura, prajeste zaharul cu otet, unge-o foaia cea mai frumoasa pusa deoparte, (trebuie sa lucrezi rapid, fiindca se intareste repede!), marcheaza imediat cu un cutit cald locul feliilor. Bate frisca si decoreaza cu trandafiri si ghirlande suprafata tortului. Taie felii cu ajutorul unui cutit incalzit in apa fierbinte si uns cu unt. Daca in locul zaharului prajit ungi ultima foaie cu crema de ciocolata si o presari cu ciocolata rasa, vei obtine un Tort Stefania.
Alte torturi recomandate

Diplomat tort

Torturi nunta

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Saramura de crap

Saramura de crap

Saramura de crap
Papricas de pui unguresc

Papricas de pui unguresc

Aceasta varianta de papricas de pui unguresc are ingrediente simple, de la tara. Se prepara usor si este delicios servit...

Papricas de pui unguresc
Prajitura pufoasa cu branza

Prajitura pufoasa cu branza

Prajitura aceasta pufoasa cu branza dulce si aroma de portocala este preferata copiilor mei.

Prajitura pufoasa cu branza
Cele mai apreciate rețete
Prajitura galbena cu nuca
1
Prajituri

Prajitura galbena cu nuca

Este o reteta foarte buna si aspectuoasa.

Prajitura galbena cu nuca
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
2
Mancaruri cu legume

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Prajitura pufoasa cu branza
3
Prajituri

Prajitura pufoasa cu branza

Prajitura aceasta pufoasa cu branza dulce si aroma de portocala este preferata copiilor mei.

Prajitura pufoasa cu branza
Cozonaci Babani
4
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Tort de portocale cu crema
5
Torturi

Tort de portocale cu crema

Tortul de portocale cu crema este pur si simplu savuros. Aceasta reteta de tort cu crema poate fi pregatit pentru Craciun sau...

Tort de portocale cu crema
Parteneri
Salată de fusilli cu cremwursti
Bucataras.RO

Salată de fusilli cu cremwursti

Zilele trecute Zmeul cel mic și-a adus aminte că nu am mai mâncat de multișor, salată din paste cu diverse adaosuri:D...

Salată de fusilli cu cremwursti
Tort de post cu mousse de ciocolata
Gustos.RO

Tort de post cu mousse de ciocolata

Tort de post cu mousse de ciocolata
Papricas de pui cu galuste
ReteteCulinare.RO

Papricas de pui cu galuste

Papricas de pui cu galuste