Tort dobos cu crema de vanilie

Pentru foile de blat, galbenusurile se freaca cu zaharul si treptat se adauga albusurile spuma si faina. Pe forma unsa si presarata cu faina se coace

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente foi de blat:
  • 7 oua
  • 7 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • Ingrediente crema:
  • 300 gr zahar
  • 4 oua
  • putin lapte
  • vanilie
  • 150 gr ciocolata
  • 200 gr unt
  • Ingrediente glazura:
  • 120 gr zahar tos
  • zeama de la 1/2 lamaie

Mod de preparare

Pentru foile de blat, galbenusurile se freaca cu zaharul si treptat se adauga albusurile spuma si faina.

Pe forma unsa si presarata cu faina se coace un blat. Se coc pe rand atatea foi de blat cate ies din coca. Se coc repede si trebuie sa fie de culoare deschisa.

Pentru crema, se fierb impreuna, in bain marie, zaharul cu ouale intregi, putin lapte si vanilie pana se ingroasa compozitia. Se adauga, cand este inca pe foc, ciocolata inmuiata. Cand s-a racit se adauga untul spuma.

Se umple tortul cu crema si se imbraca si partile

laterale.

Pentru glazura, zaharul se fierbe cu putina apa, chiar numai inmuiat, pana capata o culoare galben deschis. Se adauga zeama de lamaie si se mai fierbe. Cand este inca subtire se toarna repede peste tort.

Dupa ce s-a racit se cresteaza zaharul ars de pe tort cu lama fierbinte a unui cutit.
Pofta buna!

Va recomandam si alte retete prajituri:

Strudel cu visine

Deliciu cu visine si bezea

Prajitura cu visine si iaurt

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Galuste cu prune

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Musaca greceasca de vinete

Musaca greceasca de vinete

Musacaua greceasca de vinete este o reteta de musaca delicioasa, cu cartofi, vinete si cascaval, preparata in stilul...

Musaca greceasca de vinete
Cele mai apreciate rețete
Lichior de bere de casa
1
Lichioruri

Lichior de bere de casa

Pentru lichior de bere veti avea nevoie de o sticla de bere, alcool, zahar si vanilie. Se amesteca toate ingredientele.

Lichior de bere de casa
Mutabal
2
Salate de legume

Mutabal

Sunt iubitoare de salată de vinete și de orice gustare ce are la bază vinete. De aceea m-am încumetat să încerc și...

Mutabal
Aperitiv - Oua umplute cu avocado
3
Aperitive cu oua

Aperitiv - Oua umplute cu avocado

Oua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...

Aperitiv - Oua umplute cu avocado
Amandina insiropata cu cafea
4
Prajituri

Amandina insiropata cu cafea

Amandinele sunt prajiturile perfecte pentru iubitorii de balturi insiropate si crema de ciocolata. Prajitura este delicioasa...

Amandina insiropata cu cafea
Prajitura cu prune
5
Prajituri

Prajitura cu prune

Pregatiti in prealabil prunele - spalati-le si taiati-le in jumate pentru a scoate samburii. Bateti bine ouale cu zaharul....

Prajitura cu prune
Parteneri
Ratatouille cu pui
Bucataras.RO

Ratatouille cu pui

Azi vă propun o delicatesă din bucătăria franțuzească, mai ales că piețele abundă de legume și verdețuri...

Ratatouille cu pui
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Placinta cu prune (Mosocoarna)
ReteteCulinare.RO

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia