Tort dobos cu crema de vanilie

Pentru foile de blat, galbenusurile se freaca cu zaharul si treptat se adauga albusurile spuma si faina. Pe forma unsa si presarata cu faina se coace

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente foi de blat:
  • 7 oua
  • 7 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • Ingrediente crema:
  • 300 gr zahar
  • 4 oua
  • putin lapte
  • vanilie
  • 150 gr ciocolata
  • 200 gr unt
  • Ingrediente glazura:
  • 120 gr zahar tos
  • zeama de la 1/2 lamaie

Mod de preparare

Pentru foile de blat, galbenusurile se freaca cu zaharul si treptat se adauga albusurile spuma si faina.

Pe forma unsa si presarata cu faina se coace un blat. Se coc pe rand atatea foi de blat cate ies din coca. Se coc repede si trebuie sa fie de culoare deschisa.

Pentru crema, se fierb impreuna, in bain marie, zaharul cu ouale intregi, putin lapte si vanilie pana se ingroasa compozitia. Se adauga, cand este inca pe foc, ciocolata inmuiata. Cand s-a racit se adauga untul spuma.

Se umple tortul cu crema si se imbraca si partile

laterale.

Pentru glazura, zaharul se fierbe cu putina apa, chiar numai inmuiat, pana capata o culoare galben deschis. Se adauga zeama de lamaie si se mai fierbe. Cand este inca subtire se toarna repede peste tort.

Dupa ce s-a racit se cresteaza zaharul ars de pe tort cu lama fierbinte a unui cutit.
Pofta buna!

Va recomandam si alte retete prajituri:

Strudel cu visine

Deliciu cu visine si bezea

Prajitura cu visine si iaurt

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de gutui cu ghimbir

Gem de gutui cu ghimbir

Nu putea sa treacă toamna fără să pregătim ceva cu gutui. Este prima oară când pregătesc gem de gutui. Mi se...

Gem de gutui cu ghimbir
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci
Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Cele mai apreciate rețete
Supa crema de dovleac
1
Supe si ciorbe

Supa crema de dovleac

Gustoasa, hranitoare, simplu si rapid de facut: supa crema de dovleac. Ideala pentru serile rece de iarna, pentru o cina usoara.

Supa crema de dovleac
Ciorba de perisoare din carne de pui
2
Supe de carne

Ciorba de perisoare din carne de pui

Este una din preferatele noastre si de obicei o prepar cu zeama de varza, insa de data aceasta am acrit-o cu lamaie, insa...

Ciorba de perisoare din carne de pui
Chec aperitiv cu urzici proaspete
3
Aperitive cu legume

Chec aperitiv cu urzici proaspete

Retete usoare de Primavara!

Chec aperitiv cu urzici proaspete
Supa rece de castraveti made by Jamila Cuisine
4
Supe de legume

Supa rece de castraveti made by Jamila Cuisine

• taiati castravetii pe lungime, apoi in bucati • taiati ceapa verde in bucati, apoi adaugati-o peste castraveti•

Supa rece de castraveti made by Jamila Cuisine
Bors de loboda
5
Borsuri

Bors de loboda

O reteta de bors usoara cu ingrediente noi aparute in plin sezon al primaverii si foarte, foarte gustoasa!

Bors de loboda
Parteneri
Taitei chinezesti cu peste
Bucataras.RO

Taitei chinezesti cu peste

Taitei chinezesti cu peste
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Prajitura cu branza, cacao si struguri
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu branza, cacao si struguri

Prajitura cu branza, cacao si struguri
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia