Pentru foile de blat, se freaca galbenusurile cu zaharul pana ce compozitia devine cremoasa. Se adauga faina si albusurile spuma. Se unge forma de to
Pentru foile de blat, se freaca galbenusurile cu zaharul pana ce compozitia devine cremoasa. Se adauga faina si albusurile spuma.
Se unge forma de tort cu unt si se presara cu faina. Se toarna din compozitie astfel ca foaia de blat sa nu fie mai groasa ca muchia cutitului. Se coc pe rand 7-8 foi. Se scot fierbinti din tava si se pun pe masa.
Pentru crema, intr-o oala mica pusa in alt vas cu apa clocotita (bain marie) se bat ouale intregi cu zaharul si vanilia pe foc, pana se ingroasa compozitia. Se adauga ciocolata muiata la foc mic cu o lingura de apa sau cacaua frecata cu putin lapte. Cand crema este gata se
da la o parte, amestecand mereu pana se racoreste. Se freaca spuma untul, apoi se amesteca incet cu crema, dupa ce aceasta s-a racorit complet.
Se pune crema pe fiecare foaie, asezandu-se foile unele peste altele. Ultima foaie se lasa la o parte pana se glaseaza cu zahar ars.
Pentru glazura, se arde zaharul intr-o cratita la foc iute. Cand s-a topit complet si incepe sa se inchida la culoare, se toarna pe foaia de tort si se intinde repede cu un cutit lung, infierbantat, pana nu se raceste. Daca totusi se raceste se introduce foaia de tort o clipa in cuptor, pentru ca inmuidu-se zaharul, sa se poata intinde bine. Cat timp se glaseaza se tine foaia de tort pe o placa unsa cu ulei pentru ca picaturile de zahar, care curg pe margini, sa nu se lipeasca de masa.
Tot cu ajutortul cutitului, pana nu se raceste complet zaharul, se insemneaza feliutele de tort, apasand bine pentru a putea taia usor tortul la servire. Foaia de blat astfel glasata se aseaza deasupra.
Pofta buna!
Alte retete prajituri recomandate:
Prajitura cu capsuni
Tarta cu branza dulce si capsuni
Prajitura cu capsuni si frisca
Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .
Galuste cu pruneMusacaua greceasca de vinete este o reteta de musaca delicioasa, cu cartofi, vinete si cascaval, preparata in stilul...
Musaca greceasca de vinetePentru lichior de bere veti avea nevoie de o sticla de bere, alcool, zahar si vanilie. Se amesteca toate ingredientele.
Lichior de bere de casaSunt iubitoare de salată de vinete și de orice gustare ce are la bază vinete. De aceea m-am încumetat să încerc și...
MutabalOua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...
Aperitiv - Oua umplute cu avocadoAmandinele sunt prajiturile perfecte pentru iubitorii de balturi insiropate si crema de ciocolata. Prajitura este delicioasa...
Amandina insiropata cu cafeaPregatiti in prealabil prunele - spalati-le si taiati-le in jumate pentru a scoate samburii. Bateti bine ouale cu zaharul....
Prajitura cu pruneAzi vă propun o delicatesă din bucătăria franțuzească, mai ales că piețele abundă de legume și verdețuri...
Ratatouille cu puiPandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Comentarii