Pentru foile de blat, se freaca bine galbenusurile cu zaharul amestecat cu coaja rasa de lamaie, apoi cu albusurile spuma si faina. Din aceasta compo
Pentru foile de blat, se freaca bine galbenusurile cu zaharul amestecat cu coaja rasa de lamaie, apoi cu albusurile spuma si faina.
Din aceasta compozitie se coc rumen deschis, pe o tava unsa cu unt, 10 foi.
Cand sunt gata se ung cu crema.
Pentru crema, se bat ouale intregi cu zaharul in bain marie, ca sa se incalzeasca, apoi se amesteca cu untul frecat bine mai dinainte si cu ciocolata fiarta in apa.
Se acopera tortul cu glazura din zahar ars.
Pentru glazura, se arde zaharul amestecandu-se mereu cu o lingura de lemn pana se face un sirop gros de culoare cafenie deschis.
Se toarna repede peste toata suprafata tortului, intinzand-o repede cu un cutit infierbantat.
Tot cu cutitul fierbinte se taie imediat feliile de tort triunghiulare.
Pofta buna!
Va recomandam si alte retete de prajituri:
Clatite cu mere si nuci
Prajitura caramelizate cu mere umplute
Pandispan cu mere
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseO supa crema de toamna super delicioasa si sanatoasa.
Supa crema de gulii cu praz si cartofi la slow cooker Crock PotPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii