Tort dobos cu glazura

Pentru foile de blat, se freaca bine galbenusurile cu zaharul amestecat cu coaja rasa de lamaie, apoi cu albusurile spuma si faina. Din aceasta compo

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente foi de blat:
  • 170 gr zahar
  • coaja rasa de lamaie
  • 7 oua
  • 100 gr faina
  • Ingrediente crema:
  • 8 oua
  • 210 gr zahar
  • 210 gr unt
  • 4 batoane ciocolata
  • 2 linguri apa
  • Ingrediente glazura:
  • 150 gr zahar

Mod de preparare

Pentru foile de blat, se freaca bine galbenusurile cu zaharul amestecat cu coaja rasa de lamaie, apoi cu albusurile spuma si faina.

Din aceasta compozitie se coc rumen deschis, pe o tava unsa cu unt, 10 foi.

Cand sunt gata se ung cu crema.

Pentru crema, se bat ouale intregi cu zaharul in bain marie, ca sa se incalzeasca, apoi se amesteca cu untul frecat bine mai dinainte si cu ciocolata fiarta in apa.

Se acopera tortul cu glazura din zahar ars.

Pentru glazura, se arde zaharul amestecandu-se mereu cu o lingura de lemn pana se face un sirop gros de culoare cafenie deschis.

Se toarna repede peste toata suprafata tortului, intinzand-o repede cu un cutit infierbantat.

Tot cu cutitul fierbinte se taie imediat feliile de tort triunghiulare.
Pofta buna!

Va recomandam si alte retete de prajituri:

Clatite cu mere si nuci

Prajitura caramelizate cu mere umplute

Pandispan cu mere

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Cozonaci Babani
1
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
2
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
3
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
4
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Cozonac Rosenkranz
5
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Parteneri
Friganele
Bucataras.RO

Friganele

Azi am avut pofta de sandwich-uri calde, iar Meri mi-a zis sa le fac sub forma de friganele si am executat. :)

Friganele
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide