Pentru foile de blat, se freaca bine galbenusurile cu zaharul amestecat cu coaja rasa de lamaie, apoi cu albusurile spuma si faina. Din aceasta compo
Pentru foile de blat, se freaca bine galbenusurile cu zaharul amestecat cu coaja rasa de lamaie, apoi cu albusurile spuma si faina.
Din aceasta compozitie se coc rumen deschis, pe o tava unsa cu unt, 10 foi.
Cand sunt gata se ung cu crema.
Pentru crema, se bat ouale intregi cu zaharul in bain marie, ca sa se incalzeasca, apoi se amesteca cu untul frecat bine mai dinainte si cu ciocolata fiarta in apa.
Se acopera tortul cu glazura din zahar ars.
Pentru glazura, se arde zaharul amestecandu-se mereu cu o lingura de lemn pana se face un sirop gros de culoare cafenie deschis.
Se toarna repede peste toata suprafata tortului, intinzand-o repede cu un cutit infierbantat.
Tot cu cutitul fierbinte se taie imediat feliile de tort triunghiulare.
Pofta buna!
Va recomandam si alte retete de prajituri:
Clatite cu mere si nuci
Prajitura caramelizate cu mere umplute
Pandispan cu mere
Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiO mancare gustoasa pe timpul rece
Tocanita ungureasca de pui cu cartofiSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaO minunatie de arome!
Chec rece cu fistic si ciocolata albaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii