Pentru foile de blat, se freaca bine galbenusurile cu zaharul amestecat cu coaja rasa de lamaie, apoi cu albusurile spuma si faina. Din aceasta compo
Pentru foile de blat, se freaca bine galbenusurile cu zaharul amestecat cu coaja rasa de lamaie, apoi cu albusurile spuma si faina.
Din aceasta compozitie se coc rumen deschis, pe o tava unsa cu unt, 10 foi.
Cand sunt gata se ung cu crema.
Pentru crema, se bat ouale intregi cu zaharul in bain marie, ca sa se incalzeasca, apoi se amesteca cu untul frecat bine mai dinainte si cu ciocolata fiarta in apa.
Se acopera tortul cu glazura din zahar ars.
Pentru glazura, se arde zaharul amestecandu-se mereu cu o lingura de lemn pana se face un sirop gros de culoare cafenie deschis.
Se toarna repede peste toata suprafata tortului, intinzand-o repede cu un cutit infierbantat.
Tot cu cutitul fierbinte se taie imediat feliile de tort triunghiulare.
Pofta buna!
Va recomandam si alte retete de prajituri:
Clatite cu mere si nuci
Prajitura caramelizate cu mere umplute
Pandispan cu mere
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaAstazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...
Desert prajitura felie de laptePrajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de postAnul acesta am pregătit pentru Paşte, două droburi din ficat de porc, dintre care pe unul l-am dus naşei. Am folosit alt...
Drob PascalReteta mea preferata de chiftelute.
Chiftele cu piept de pui si ciuperciIeri seara venind io acasa de la servici ,m-a intampinat Cleme cu reteta de Eierschecke a Corinutei,desi era 19:30 ora...
Eierschecke-Prajitura CorinuteiOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii