Tort dobos cu glazura

Pentru foile de blat, se freaca bine ouale cu zaharul, dupa care se adauga faina cat cuprinde si bicarbonatul. Se face un aluat moale. Se coc 8-9 foi

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente foi de blat:
  • 5 oua
  • zahar cat cantaresc ouale
  • faina cat cuprinde
  • bicarbonat
  • Ingrediente crema:
  • 3 oua
  • 5-6 linguri zahar
  • 250 gr unt
  • 60-70 gr cacao
  • 100 gr zahar
  • 1 ibricel apa fierbinte
  • Ingrediente glazura:
  • 250 ml apa
  • vanilie
  • 250 gr zahar
  • 4-5 bucati zahar

Mod de preparare

Pentru foile de blat, se freaca bine ouale cu zaharul, dupa care se adauga faina cat cuprinde si bicarbonatul. Se face un aluat moale.

Se coc 8-9 foi care se umplu cu crema de cacao si se glaseaza cu zahar ars.

Pentru crema, ouale se freaca cu 5-6 linguri de zahar, punand vasul in bain marie. Cand compozitia s-a ingrosat se amesteca cu untul spuma. Separat cacaoa se amesteca cu 100 gr zahar peste care se toarna apa fierbinte, atat cat trebuie sa se obtina o pasta groasa. Aceasta pasta se amesteca cu compozitia anterioara.

Pentru glazura, se leaga zaharul cu apa si vanilia ca pentru glazura, dupa care se coloreaza cu zahar ars sau se leaga cu apa de coji de nuci fierte.
Pofta buna!

Alte retete prajituri gasiti aici:

Prajitura Carmen cu gem si nuca

tiramisu de capsuni

Rulada cu capsuni

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara

Retete dietetice E o prăjitură uşor de făcut. Puteţi folosi ce fructe vă plac. Eu am ales caise şi...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara
Dovlecei crocanti

Dovlecei crocanti

Retete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...

Dovlecei crocanti
Supa crema de dovlecei si rosii

Supa crema de dovlecei si rosii

• taiati dovleceii rondele, ceapa, telina si cartofii in cuburi si puneti legumele la fiert in 2 litri de apa

Supa crema de dovlecei si rosii
Cele mai apreciate rețete
Burek cu branza sarata
1
Preparate sarate

Burek cu branza sarata

Branza se rade sau se zdrobeste fin si se amesteca toate ingredientele pentru umplutura. Compozitia trebuie sa fie destul de...

Burek cu branza sarata
Sarmalute moldovenesti in foi de vita
2
Mancaruri cu carne

Sarmalute moldovenesti in foi de vita

Sarmalutele moldovenesti in foi de vita sunt delicioase. Pentru a prepara aceste sarmalute aveti nevoie de carne de vita,...

Sarmalute moldovenesti in foi de vita
Mici ca la Buzau
3
Mancaruri cu carne

Mici ca la Buzau

Nu stiu cum ar arata 1Mai fara mici, iar cei mai deliciosi mititei sunt cei de la Buzau. De oriunde ai fi, cu aceasta reteta...

Mici ca la Buzau
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
4
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Desert prajitura cu capsuni
5
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Parteneri
Cotlete de porc la tava, reteta romaneasca veche
Bucataras.RO

Cotlete de porc la tava, reteta romaneasca veche

Reteta de fata este una romaneasca veche de peste 100 ani.Am mancat acest preparat acum 15 ani la Sovata intr-un hotel ,mi-a...

Cotlete de porc la tava, reteta romaneasca veche
Compot de visine pentru iarna
Gustos.RO

Compot de visine pentru iarna

Reteta de compot de visine pentru iarna. Cum se face compot de visine pentru iarna fara conservanti.

Compot de visine pentru iarna
Prajitura turnata cu branza si visine
ReteteCulinare.RO

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate