Tort dobos cu glazura

Pentru foile de blat, se freaca bine ouale cu zaharul, dupa care se adauga faina cat cuprinde si bicarbonatul. Se face un aluat moale. Se coc 8-9 foi

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente foi de blat:
  • 5 oua
  • zahar cat cantaresc ouale
  • faina cat cuprinde
  • bicarbonat
  • Ingrediente crema:
  • 3 oua
  • 5-6 linguri zahar
  • 250 gr unt
  • 60-70 gr cacao
  • 100 gr zahar
  • 1 ibricel apa fierbinte
  • Ingrediente glazura:
  • 250 ml apa
  • vanilie
  • 250 gr zahar
  • 4-5 bucati zahar

Mod de preparare

Pentru foile de blat, se freaca bine ouale cu zaharul, dupa care se adauga faina cat cuprinde si bicarbonatul. Se face un aluat moale.

Se coc 8-9 foi care se umplu cu crema de cacao si se glaseaza cu zahar ars.

Pentru crema, ouale se freaca cu 5-6 linguri de zahar, punand vasul in bain marie. Cand compozitia s-a ingrosat se amesteca cu untul spuma. Separat cacaoa se amesteca cu 100 gr zahar peste care se toarna apa fierbinte, atat cat trebuie sa se obtina o pasta groasa. Aceasta pasta se amesteca cu compozitia anterioara.

Pentru glazura, se leaga zaharul cu apa si vanilia ca pentru glazura, dupa care se coloreaza cu zahar ars sau se leaga cu apa de coji de nuci fierte.
Pofta buna!

Alte retete prajituri gasiti aici:

Prajitura Carmen cu gem si nuca

tiramisu de capsuni

Rulada cu capsuni

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc