Pentru foile de blat, se freaca bine ouale cu zaharul, dupa care se adauga faina cat cuprinde si bicarbonatul. Se face un aluat moale. Se coc 8-9 foi
Pentru foile de blat, se freaca bine ouale cu zaharul, dupa care se adauga faina cat cuprinde si bicarbonatul. Se face un aluat moale.
Se coc 8-9 foi care se umplu cu crema de cacao si se glaseaza cu zahar ars.
Pentru crema, ouale se freaca cu 5-6 linguri de zahar, punand vasul in bain marie. Cand compozitia s-a ingrosat se amesteca cu untul spuma. Separat cacaoa se amesteca cu 100 gr zahar peste care se toarna apa fierbinte, atat cat trebuie sa se obtina o pasta groasa. Aceasta pasta se amesteca cu compozitia anterioara.
Pentru glazura, se leaga zaharul cu apa si vanilia ca pentru glazura, dupa care se coloreaza cu zahar ars sau se leaga cu apa de coji de nuci fierte.
Pofta buna!
Alte retete prajituri gasiti aici:
Prajitura Carmen cu gem si nuca
tiramisu de capsuni
Rulada cu capsuni
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii