Tort dobos cu glazura

Pentru foile de blat, se freaca bine ouale cu zaharul, dupa care se adauga faina cat cuprinde si bicarbonatul. Se face un aluat moale. Se coc 8-9 foi

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente foi de blat:
  • 5 oua
  • zahar cat cantaresc ouale
  • faina cat cuprinde
  • bicarbonat
  • Ingrediente crema:
  • 3 oua
  • 5-6 linguri zahar
  • 250 gr unt
  • 60-70 gr cacao
  • 100 gr zahar
  • 1 ibricel apa fierbinte
  • Ingrediente glazura:
  • 250 ml apa
  • vanilie
  • 250 gr zahar
  • 4-5 bucati zahar

Mod de preparare

Pentru foile de blat, se freaca bine ouale cu zaharul, dupa care se adauga faina cat cuprinde si bicarbonatul. Se face un aluat moale.

Se coc 8-9 foi care se umplu cu crema de cacao si se glaseaza cu zahar ars.

Pentru crema, ouale se freaca cu 5-6 linguri de zahar, punand vasul in bain marie. Cand compozitia s-a ingrosat se amesteca cu untul spuma. Separat cacaoa se amesteca cu 100 gr zahar peste care se toarna apa fierbinte, atat cat trebuie sa se obtina o pasta groasa. Aceasta pasta se amesteca cu compozitia anterioara.

Pentru glazura, se leaga zaharul cu apa si vanilia ca pentru glazura, dupa care se coloreaza cu zahar ars sau se leaga cu apa de coji de nuci fierte.
Pofta buna!

Alte retete prajituri gasiti aici:

Prajitura Carmen cu gem si nuca

tiramisu de capsuni

Rulada cu capsuni

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori