Tort dobos cu glazura de ciocolata

Pentru foile de blat, se amesteca galbenusurile cu zaharul, coaja rasa de lamaie si zeama, pana se obtine o crema spumoasa. Se adauga usor albusurile

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente foi de blat:
  • 10 oua
  • 200 gr zahar
  • 1 lamaie
  • 120 gr faina
  • Ingrediente crema:
  • 250 gr unt
  • 6 batoane ciocolata
  • 3-4 linguri apa
  • 6 oua
  • 200 gr zahar
  • Ingrediente glazura:
  • 2-3 linguri apa
  • 100 gr zahar pudra
  • 100 gr ciocolata
  • 20 gr unt

Mod de preparare

Pentru foile de blat, se amesteca galbenusurile cu zaharul, coaja rasa de lamaie si zeama, pana se obtine o crema spumoasa. Se adauga usor albusurile spuma si faina cernuta proaspat si presarata cate putin.

Din aceasta compozitie se fac 10 foi subtiri, cel mult ca

muchia unui cutit de groase, care se coc pe o tava rotunda sau dreptunghiulara unsa cu unt.

Dupa racire se umplu cu crema.

Pentru crema, se freaca untul spuma, apoi ciocolata incalzita in apa se amesteca usor in unt.

Separat se bat ouale intregi cu zaharul, tinandu-se vasul in apa clocotita (bain marie) pana se infierbanta si se ingroasa, apoi se adauga untul amestecat cu ciocolata. Se amesteca bine impreuna pana se raceste.

Se umplu foile cu crema de ciocolata si se glaseaza cu

glazura de ciocolata.

Pentru glazura, se fierbe apa cu zaharul pe foc pana se leaga si se intinde ate. Se adauga ciocolata rasa, lasandu-se pe foc pana s-a topit.

Se ia vasul de pe foc si se adauga untul.

Se amesteca sa devina compozitia lucioasa, dupa care se foloseste la glasarea tortului.
Pofta buna!

Va recomandam si alte prajituri

:

O alta prajitura cu mere de post

Prajitura cu piersici

Prajitura cu nuci umplute

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Poale-n brau (branzoaice)

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Iahnie de fasole cu ciolan

Iahnie de fasole cu ciolan

Una dintre mancarurile preferate ale romanilor

Iahnie de fasole cu ciolan
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura "polara"
1
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Tort de portocale cu crema
2
Torturi

Tort de portocale cu crema

Tortul de portocale cu crema este pur si simplu savuros. Aceasta reteta de tort cu crema poate fi pregatit pentru Craciun sau...

Tort de portocale cu crema
Prajitura Regina Maria
3
Prajituri

Prajitura Regina Maria

Prajitura Regina Maria este o delicioasa prajitura de casa cu crema fina, cu 2 tipuri de blat, unul fiind cu nuca de cocos....

Prajitura Regina Maria
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
4
Mancaruri cu legume

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
5
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Parteneri
Shwarzwälder torte - Tort Padurea Neagra si o dubla aniversare!
Bucataras.RO

Shwarzwälder torte - Tort Padurea Neagra si o dubla aniversare!

Saptamana asta am facut si eu 5 ani de bucataras si 500 de retete! M-am tot gandit cum sa fac sa sarbatoresc cu voi, ca nu...

Shwarzwälder torte - Tort Padurea Neagra si o dubla aniversare!
Tort Dobos (mic)
Gustos.RO

Tort Dobos (mic)

Tort Dobos (mic)
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
ReteteCulinare.RO

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori