Tort dobos cu glazura de ciocolata

Pentru foile de blat, se amesteca galbenusurile cu zaharul, coaja rasa de lamaie si zeama, pana se obtine o crema spumoasa. Se adauga usor albusurile

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente foi de blat:
  • 10 oua
  • 200 gr zahar
  • 1 lamaie
  • 120 gr faina
  • Ingrediente crema:
  • 250 gr unt
  • 6 batoane ciocolata
  • 3-4 linguri apa
  • 6 oua
  • 200 gr zahar
  • Ingrediente glazura:
  • 2-3 linguri apa
  • 100 gr zahar pudra
  • 100 gr ciocolata
  • 20 gr unt

Mod de preparare

Pentru foile de blat, se amesteca galbenusurile cu zaharul, coaja rasa de lamaie si zeama, pana se obtine o crema spumoasa. Se adauga usor albusurile spuma si faina cernuta proaspat si presarata cate putin.

Din aceasta compozitie se fac 10 foi subtiri, cel mult ca

muchia unui cutit de groase, care se coc pe o tava rotunda sau dreptunghiulara unsa cu unt.

Dupa racire se umplu cu crema.

Pentru crema, se freaca untul spuma, apoi ciocolata incalzita in apa se amesteca usor in unt.

Separat se bat ouale intregi cu zaharul, tinandu-se vasul in apa clocotita (bain marie) pana se infierbanta si se ingroasa, apoi se adauga untul amestecat cu ciocolata. Se amesteca bine impreuna pana se raceste.

Se umplu foile cu crema de ciocolata si se glaseaza cu

glazura de ciocolata.

Pentru glazura, se fierbe apa cu zaharul pe foc pana se leaga si se intinde ate. Se adauga ciocolata rasa, lasandu-se pe foc pana s-a topit.

Se ia vasul de pe foc si se adauga untul.

Se amesteca sa devina compozitia lucioasa, dupa care se foloseste la glasarea tortului.
Pofta buna!

Va recomandam si alte prajituri

:

O alta prajitura cu mere de post

Prajitura cu piersici

Prajitura cu nuci umplute

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Salata de leurda

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Salata de leurda
Chiftelute frigarui

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Chiftelute frigarui
Cele mai apreciate rețete
Friptura de miel in vin
1
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
2
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
3
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
4
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa