Pentru foile de blat, se freaca galbenusurile circa 30 de minute cu ul vanilat. Se amesteca bine cu faina. Se adauga albusurile batute spuma. Pe fund
Pentru foile de blat, se freaca galbenusurile circa 30 de minute cu ul vanilat. Se amesteca bine cu faina. Se adauga albusurile batute spuma.
Pe fundul unei forme tapetate se coc 7-9 foi. Se pune cate un strat de grosimea lamei unui cutit si se coace la cuptor fierbinte.
Foile se dau jos calde si se pun pe o planseta presarata cu faina. Pe foaia care o ale sa fie deasupra se toarna ars, care se netezeste cu cutitul fierbinte. Se traseaza, cu cutitul trecut prin unt, portiile (feliile de tort). La urma se trece o data cu cutitul cald peste locurile crestate pe glazura, pentru a nu se rupe tortul, la taiat, cand se serveste.
Pentru crema, se topeste ul in esenta de cafea, se adauga vanilia si se bat bine cu telul. Se adauga ouale intregi pe rand si o lingurita rasa de faina. Se pune vasul in bain marie. Se bate pe foc pana ce compozitia incepe sa se ingroasa. Se lasa sa se racoreasca, dupa care se amesteca cu cacaua frecata cu putin lapte sau cu ciocolata bine topita la foc mic, cu doua linguri apa fierbinte.
Se freaca untul spuma. Se amesteca cu crema racita si se umplu foile de tort. Deasupra se aseaza foaia acoperita cu ars.
Pofta buna!
Va recomandam si alte torturi
:
Tort de mere cu crema de zahar ars
Tort de visine Padurea Neagra
Tort cu capsuni
Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...
Drob de miel, reteta videoPentru că este sezonul leurdei, azi am preparat un delicios Hummus cu leurdă și lipii de casă. Chiar delicios și...
Hummus cu leurda si lipii de casaSunt pufoase, cremoase si dragute . In reteta de indiene mai era un sirop , dar blatul este atat de pufos si moale incat eu...
Indiene cu piersici si mascarponeCu pere aromate, asezonate cu scorțișoară și de vanilie, cu o cremă de brânză delicioasă, este pur și simplu o...
Prajitura cu pere si crema de branzaEste o reteta simpla care iti face zilele de post mai usoare
Salata de boeuf de postPrajitura cu spuma caramel si crema cu lichior de pere este o prajitura cu adevarat deosebita. Blatul pufos cu cacao se...
Prajitura cu spuma caramelO prajitura pufoasa, de sezon si care poate fi pregatita cu orice fructe preferati.
Prajitura cu cireseO mancarica pe cat de simpla, pe atat de savuroasa, mai ales daca sunteti fani ciuperci de padure.
Mancarica de galbiori cu smantanaFie ca le pregatiti de Valentine's Day, de Dragobete sau in alta zi, aceste fursecuri sunt la fel fe grozave. Cu ciocolata,...
Desert fursecuri cu ciocolata si portocalaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii