Pentru foile de blat, se freaca galbenusurile circa 30 de minute cu ul vanilat. Se amesteca bine cu faina. Se adauga albusurile batute spuma. Pe fund
Pentru foile de blat, se freaca galbenusurile circa 30 de minute cu ul vanilat. Se amesteca bine cu faina. Se adauga albusurile batute spuma.
Pe fundul unei forme tapetate se coc 7-9 foi. Se pune cate un strat de grosimea lamei unui cutit si se coace la cuptor fierbinte.
Foile se dau jos calde si se pun pe o planseta presarata cu faina. Pe foaia care o ale sa fie deasupra se toarna ars, care se netezeste cu cutitul fierbinte. Se traseaza, cu cutitul trecut prin unt, portiile (feliile de tort). La urma se trece o data cu cutitul cald peste locurile crestate pe glazura, pentru a nu se rupe tortul, la taiat, cand se serveste.
Pentru crema, se topeste ul in esenta de cafea, se adauga vanilia si se bat bine cu telul. Se adauga ouale intregi pe rand si o lingurita rasa de faina. Se pune vasul in bain marie. Se bate pe foc pana ce compozitia incepe sa se ingroasa. Se lasa sa se racoreasca, dupa care se amesteca cu cacaua frecata cu putin lapte sau cu ciocolata bine topita la foc mic, cu doua linguri apa fierbinte.
Se freaca untul spuma. Se amesteca cu crema racita si se umplu foile de tort. Deasupra se aseaza foaia acoperita cu ars.
Pofta buna!
Va recomandam si alte torturi
:
Tort de mere cu crema de zahar ars
Tort de visine Padurea Neagra
Tort cu capsuni
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniSe spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.
Salata de leurdaPentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...
Chiftelute frigaruiBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii