Tort dobos cu vanilie si cacao

Pentru foile de blat, ouale cu zaharul se bat in bain marie, dupa care, compozitia racita se amesteca cu faina si apoi cu untul topit si putin racit.

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Ingrediente foi de blat:
  • 10 oua
  • 250 gr zahar
  • 200 gr faina
  • 150 gr unt topit
  • Ingrediente crema:
  • 500 mI lapte
  • 1/4 baton vanilie
  • 4 oua
  • 1 cana zahar
  • 4 linguri faina
  • 400 gr unt
  • 4 linguri cacao
  • 150-200 gr zahar

Mod de preparare

Pentru foile de blat, ouale cu zaharul se bat in bain marie, dupa care, compozitia racita se amesteca cu faina si apoi cu untul topit si putin racit.

Se intinde si se coace fiecare foaie pe tava rotunda. Foaia care este mai frumoasa se lasa la o parte pentru a fi pusa deasupra.

Cand se glaseaza cu zahar ars se pune iar pe fundul tavii. Se face operatia de 2-3 ori, ca sa se acopere bine cu glazura de zahar ars din 6 linguri zahar.

Cu un cutit uns cu unt se traseaza de fiecare data portiile, iar la urma se apasa complet si se taie cu un cutit fierbinte.

Pentru crema, laptele se amesteca cu vanilia maruntita si se pune la fiert. Se freaca ouale cu zaharul, se adauga faina in ploaie, dupa care se toarna usor laptele racit si se subtiaza compozitia. Se pune apoi pe foc sa se ingroasa, amestecand mereu sa nu se lipeasca.

Racita, se amesteca cu untul spuma si cu cacaua preparata, adica se amesteca cacaua cu zahar si putina apa clocotita.

Aceasta pasta se pune in compozitie.
Pofta buna!

Alte prajituri gasiti aici:

Prajitura cu zmeura

Prajitura cu nuca si gem de caise

Chec cu visine

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob usor de pui

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Drob usor de pui
Cele mai apreciate rețete
Pasca poloneza clasica
1
Prajituri

Pasca poloneza clasica

Aceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...

Pasca poloneza clasica
Desert prajitura felie de lapte
2
Retete culinare

Desert prajitura felie de lapte

Astazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...

Desert prajitura felie de lapte
Prajitura cu mere si aluat razuit de post
3
Dulciuri

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Prajitura cu mere si aluat razuit de post
Drob Pascal
4
Retete de Pasti

Drob Pascal

Anul acesta am pregătit pentru Paşte, două droburi din ficat de porc, dintre care pe unul l-am dus naşei. Am folosit alt...

Drob Pascal
Chiftele cu piept de pui si ciuperci
5
Aperitive cu carne

Chiftele cu piept de pui si ciuperci

Reteta mea preferata de chiftelute.

Chiftele cu piept de pui si ciuperci
Parteneri
Prăjitură cu brânză dulce și caise
Bucataras.RO

Prăjitură cu brânză dulce și caise

O prăjitură super simplă, rapidă și aromată.

Prăjitură cu brânză dulce și caise
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Altfel de Cozonac cu Nuca
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola