Tort dobos cu zahar ars

Pentru foile de blat, se bat albusurile spuma si galbenusurile cu zaharul si vanilia. Se amesteca intre ele si se adauga incet faina. Se coc 10-12 fo

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente foi de blat:
  • 9 oua
  • 200 gr zahar
  • 160 gr faina
  • Ingrediente crema:
  • 3 oua
  • 250 gr zahar
  • vanilie
  • 3 batoane ciocolata
  • 3 linguri lapte
  • 250 gr unt
  • Ingrediente glazura:
  • 150 gr zahar

Mod de preparare

Pentru foile de blat, se bat albusurile spuma si galbenusurile cu zaharul si vanilia. Se amesteca intre ele si se adauga incet faina.

Se coc 10-12 foi.

Pentru crema, ouale se bat cu zaharul si vanilia pana ce compozitia se ingroasa. Se adauga ciocolata topita si inmuiata in lapte. Toate acestea m fierb in bain marie. Se raceste compozitia si se amesteca cu untul batut bine. Se unge cu crema fiecare foaie de blat, se pun una peste alta si se glaseaza apoi tortul cu zahar ars.
Pofta buna!

Alte bucate recomandate:

Spuma de portocale

Rulada

Placinta cu mere delicioasa

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori