Pentru tortul dobos se freaca galbenusurile cu zaharul pana se fac ca o crema. Se adauga faina si albusurile batute spuma. Se unge forma de tort cu unt.
Pentru tortul dobos se freaca galbenusurile cu zaharul pana se fac ca o crema. Se adauga faina si albusurile batute spuma. Se unge forma de tort cu unt, se presara faina si se toarna astfel din compozitie, incat foaia sa nu fie mai groasa ca muchia cutitului. Se coc pe rand 7 — 8 foi, se scot fierbinti din tava si se pun pe masa de aluat.
Crema pentru tort: intr-o oala mica pusa in alt vas cu apa clocotita se bat ouale intregi cu zahar si vanilie, pe foc. Se bate mereu pana incepe sa se ingroase. Se adauga ciocolata muiata pe marginea masinii cu o lingura de apa sau doua linguri de cacao frecate cu putin lapte.
Cand crema este gata, se da la o parte, amestecand mereu pana se racoreste. Se freaca spuma untul, apoi se amesteca incet cu crema, dupa ce aceasta s-a racit complet. Se asaza foile unele peste altele, intre ele punand crema. Ultima foaie se lasa la o parte pana se glaseaza cu zahar ars. Se arde zaharul intr-o cratita la foc iute.
Cand zaharul s-a topit complet si incepe sa se inchida la culoare, se toarna pe foaia de tort si se intinde repede cu ajutorul unui cutit lung, infierbantat, pana nu se raceste. Daca totusi se raceste, se introduce foaia de tort o clipa la cuptor, pentru ca muindu-se zaharul, sa se poata intinde bine. Cat timp se glaseaza, se tine foaia de tort pe o placa unsa cu ulei, pentru ca picaturile de zahar care curg pe margini sa nu se lipeasca pe masa.
Tot cu ajutorul cutitului, pana nu se raceste complet zaharul, se inseamna feliile de tort, apasand bine, pentru a se taia usor tortul. Foaia astfel glasata se asaza deasupra.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniSe spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.
Salata de leurdaPentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...
Chiftelute frigaruiBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii