Tort egiptean este un desert delicios si foarte aspectuos. Este o reteta de tort cu crema delicata, ce poate fi pregatita pentru orice sarbatoare sau ocazie festiva.
In primul rand am macinat alunele usor prajite, le-am amestecat cu faina si am pus deoparte, am incalzit cuptorul la 170 C. Intr-un bol am batut albusurile spuma impreuna cu zaharul,peste care am pus amestecul de alune si faina.
Compozitia rezultata am intins-o pe fundul a 3 forme de tort cu inel detasabil si le-am dat la cuptorul incins pentru 25 de minute.
Pentru prima crema:
Intr-o craticioara am amestecat galbenusurile cu zaharul, vanilia (in cazul meu, baton de vanilie), laptele si amidonul si le-am pus pe foc sa fiarba. Cand compozitia s-a ingrosat ca pentru budinca am stins focul si am lasat-o sa se raceasca. Dupa ce s-a racit complet, am incorporat untul.
Pentru crema 2:
Intr-o tigaie mai mica am caramelizat zaharul, caramelul obtinut l-am turnat pe o foaie de copt si l-am lasat la racit. Intre timp am prajit usor si restul de alune de padure, apoi le-am tocat mare, am dezlipit caramelul de pe foaia de copt si l-am spart in bucati mici, l-am amestecat cu alunele tocate mari si am amestecat totul cu frisca batuta
Montatul :
Prima foaie de blat, un sfert din crema de oua, imediat peste crema de oua a urmat crema de caramel si alune, apoi iar foaia de blat, iar cele 2 tipuri de creme, blat, creme, la final trebuie sa avem crema de praline.
foarte mult nu l-am ornat, am topit 2 linguri de zahar si din caramel am "tras" niste fire, iar din crema de galbenusuri ramasa am spritat pe niste rozete la baza tortului.
L-am dat la rece pana l-am servit. Tortul egiptean se feliaza cu un cutit umed.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga Asa cum v-am mai spus, eu gatesc frecvent snitele. Principalul "client" este iubitul meu si, desi el le...
Șnițele din piept de pui marinatDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii