Blat necopt: galbenusurile si 200 gr. zahar se freaca pina se topeste zaharul, se adauga untul frecat spuma, biscuitii, nucile, esenta de rom si se am
Blat necopt: galbenusurile si 200 gr. zahar se freaca pina se topeste zaharul, se adauga untul frecat spuma, biscuitii, nucile, esenta de rom si se amesteca. Se modeleaza ca un blat de tort si se aseaza pe un platou de servit uns cu putin ulei ca sa nu se lipeasca. Glazura: albusurie se bat spuma cu 10 linguri de zahar. Separat se ard 5 linguri de zahar si asa fierbinte cum este se toarna treptat in spuma amestecand continuu cu mixerul. Se bate spuma foarte bine. Se intinde peste blatul de mai sus si se razuieste ciocolata sau se pudreaza cu cacao. Se pune la rece pentru citeva ore.
Fiica mea le adoră. Reteta inventata de mine.
Paste cu sos de rosii si busuiocPentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă. Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i...
Tarta cu piersiciPrajitura cu foi si crema caramel este o prajitura de casa delicioasa, ce poate fi pregatita de sarbatori sau de Craciun....
Prajitura cu foi si crema caramelAceasta reteta de prajitura cu gem si aluat razuit se mai numeste si prajitura raioasa. Este o prajitura de casa simpla si...
Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieO reteta pe care o pregatesc an de an, este foarte gustoasa si tine foarte bine peste iarna...asta daca mai apuca si nu se...
Gogosari in sosE toamna! Da...e toamna...e vremea conservelor pentru iarna. Cel putin la mine acasa. Am mancat la o matusa din Bistrita o...
Gogosari cu conopida si struguri
Comentarii