Tort englez de ciocolata

Pentru aluat se amesteca foarte bine ingredientele si se imparte coca in 3 parti. Se coc 3 foi. Se amesteca ingredientele pentru sirop si se insiropea

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 300 g faina
  • 150 g unt
  • 150 g ciocolata fulgi
  • 80 g alune tocate
  • 80 g zahar
  • 2 oua
  • un galbenus
  • un zahar vanilat
  • Crema: 2 foi gelatina
  • 125 ml lapte
  • un galbenus
  • o lingura rom
  • un praf de budinca
  • 100 g ciocolata
  • 250 g smintina
  • 80 g zahar
  • Umplutura: 300 g cirese din compot
  • 3 linguri amidon
  • 5 linguri gem zmeura
  • Sirop: 3 linguri apa
  • 2 linguri rom
  • o lingura zahar pudra

Mod de preparare

Pentru aluat se amesteca foarte bine ingredientele si se imparte coca in 3 parti. Se coc 3 foi. Se amesteca ingredientele pentru sirop si se insiropeaza cele 3 foi reci.

Pentru crema se amesteca laptele,budinca praf, galbenusele si zaharul pe aburi. Se pune gelatina la muiat si se incorporeaza in crema. Cind s-a racit se amesteca cu ciocolata si romul. Frisca se bate si se amesteca si ea in crema.

120 ml suc din compot se amesteca cu amidonul si se da in fiert. Se pun ciresele si se lasa sa se ingroase. Doua dintre cele 3 foi se ung cu gem de zmeura. Pe prima foaie se pune jumatate din cantitatea de cirese, 1/2 din crema. Se pune foaia 2 si se repeta. Tortul se imbraca cu glazura de ciocolata si se da 3 ore la rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie

Inainte sa va dau reteta sa va spun cateva cuvinte despre desert. Aluatul este unul relativ simplu, este putin de lucru la...

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie
Sarmale fierte in oala de lut

Sarmale fierte in oala de lut

Sarmalele fierte in oala de lut au un gust deosebit si cu siguranta sunt preferatele tuturor.

Sarmale fierte in oala de lut
Pizza cu sparanghel

Pizza cu sparanghel

Pizza cu sparanghel este o reteta simpla care se face foarte rapid si este foarte gustoasa!

Pizza cu sparanghel
Cele mai apreciate rețete
Negresa cu nuci si sos de cafea
1
Prajituri

Negresa cu nuci si sos de cafea

Negresa cu nuci si sos de cafea este o reteta de prajitura foarte simpla. Pe culinar.ro se gasesc multe alte retete de...

Negresa cu nuci si sos de cafea
Tort cu nuci si mere caramelizate
2
Torturi

Tort cu nuci si mere caramelizate

Tortul cu nuci si mere caramelizate este un desert foarte bun, deloc greu de preparat, dar de foarte mare efect. Merele...

Tort cu nuci si mere caramelizate
Budinca de malai cu branza de vaci
3
Budinci

Budinca de malai cu branza de vaci

Budinca de malai cu branza de vaci este o prajitura delicioasa si sanatoasa cu branza, potrivita pentru copii. Se prepara...

Budinca de malai cu branza de vaci
Tort Diplomat a la Adriana
4
Torturi

Tort Diplomat a la Adriana

Tortul Dimplomat are avantajul de a fi o reteta de tort foarte versatila. Se prepara foarte usor si poate fi facut cu...

Tort Diplomat a la Adriana
Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie
5
Aluaturi

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie

Inainte sa va dau reteta sa va spun cateva cuvinte despre desert. Aluatul este unul relativ simplu, este putin de lucru la...

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie
Parteneri
Cornuri pufoase de post cu gem si nuca
Bucataras.RO

Cornuri pufoase de post cu gem si nuca

Am facut ieri niste cornuri pufoase, de post, cu multa nuca si gem de prune. Azi deja la cafea am devorat unul.

Cornuri pufoase de post cu gem si nuca
Covrigi turcesti cu susan - Simit
Gustos.RO

Covrigi turcesti cu susan - Simit

Reteta de covrigi turcesti cu susan- Simit. Covrigi turcesti cu susan - Simit reteta simpla si usor de preparat. Reteta de...

Covrigi turcesti cu susan - Simit
Mini-chec insiropat cu portocale si sofran
ReteteCulinare.RO

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran