Tort espresso de frisca

Inainte de a-l servi, tortul espresso de frisca se orneaza cu fulgi de ciocolata mocca si cafea expresso.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blatul de ciocolata:
  • 3 oua
  • 150 g zahar
  • 60 g faina
  • 40 g amidon
  • un varf de cutit de praf de copt
  • 2 linguri de cacao
  • Crema:
  • 4 foi de gelatina
  • 2 cesti espresso tare
  • 600 ml frisca
  • 60 g zahar
  • 4 linguri gem de prune
  • fulgi de ciocolata Mocca

Mod de preparare

Pentru tortul espresso de frisca, se incalzeste cuptorul la 175 de grade, se bat ouale cu 3 linguri de apa rece, adaugand si zaharul in ploaie. Apoi se amesteca faina, amidonul, praful de copt si cacao. Se aseaza hartie cerata in forma, se toarna coca si se coace timp de 20 de minute, dupa care se scoate din forma si se da la racit.
Pentru umplutura, se inmoaie gelatina in apa rece si se topeste in expresso fierbinte, amestecand continuu. Batem frisca cu zaharul, apoi se pun deoparte sase linguri de frisca pentru ornat. Se amesteca gelatina expresso cu restul de frisca. Blatul se taie in doua, iar partea de jos se unge cu gem de prune. Se intinde jumatatea din crema mocca pe blat, se pune deasupra cealalta jumatate de blat si se decoreaza cu frisca, folosind spritul. Se lasa tortul sa se raceasca timp de doua - trei ore.


Inainte de a-l servi, tortul espresso de frisca se orneaza cu fulgi de ciocolata mocca si cafea expresso.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de gutui cu ghimbir

Gem de gutui cu ghimbir

Nu putea sa treacă toamna fără să pregătim ceva cu gutui. Este prima oară când pregătesc gem de gutui. Mi se...

Gem de gutui cu ghimbir
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci
Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Cele mai apreciate rețete
Briose aperitiv cu legume si sunca presata
1
Aperitive cu legume

Briose aperitiv cu legume si sunca presata

Perfecte printre aperitivele unei mese festive aceste brioșe aperitiv cu legume și șuncă presată, gustoase și aspectuoase!

Briose aperitiv cu legume si sunca presata
Ciorba de fasole in bol de paine
2
Ciorbe

Ciorba de fasole in bol de paine

Ciorba de fasole in bol de paine este o metoda ingenioasa de a prezenta ciorba. Dar in esenta ciorba de fasole cu costita...

Ciorba de fasole in bol de paine
Ciorba de perisoare din carne de pui
3
Supe de carne

Ciorba de perisoare din carne de pui

Este una din preferatele noastre si de obicei o prepar cu zeama de varza, insa de data aceasta am acrit-o cu lamaie, insa...

Ciorba de perisoare din carne de pui
Supa crema de dovleac
4
Supe si ciorbe

Supa crema de dovleac

Gustoasa, hranitoare, simplu si rapid de facut: supa crema de dovleac. Ideala pentru serile rece de iarna, pentru o cina usoara.

Supa crema de dovleac
Supa crema broccoli
5
Supe de legume

Supa crema broccoli

o supa foarte rapida si foarte sanatoasa

Supa crema broccoli
Parteneri
Chiftele cu cartofi la cuptor
Bucataras.RO

Chiftele cu cartofi la cuptor

Aceasta reteta delicioasa am imprumutat-o de la d-na Gicuta Porceanu.

Chiftele cu cartofi la cuptor
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Prajitura cu branza, cacao si struguri
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu branza, cacao si struguri

Prajitura cu branza, cacao si struguri
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia