Tort floare de primavara

Tortul floare de primavara este o reteta de tort deosebita, un buchet de flori din pasta de zahar. Cu crema fina de ciocolata alba si capsuni, acest tort va rasfata si cele mai pretentioase gusturi.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
ridicata
Tort floare de primavara

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 oua
  • 200 gr zahar tos
  • 30 ml apa rece
  • 30 ml ulei
  • 20 gr cacao
  • 8 linguri faina
  • Sirop:
  • 400 ml apa
  • 200 gr zahar
  • 2 plicuri cappucino de ciocolata
  • Crema:
  • 650ml frisca lichida
  • 300g ciocolata alba
  • 400 g capsuni
  • 100 g zahar
  • 4lg zeama de lamaie
  • 20g gelatina dizolvata in 5lg de apa calda.

Mod de preparare

Se face blatul si se coace intro tava in forma de floare, apoi se taie in trei.

crema:

capsunele se fac pireu in blender, se pun intro cratita impreuna cu zaharul si zeama de lamaie si din momentul cand au inceput sa fiarba, se lasa 3 minute, apoi se dau deoparte. 400 ml frisca lichida se pune intr-o cratita pe abur si cand e fierbinte se pune ciocolata rupta bucatele, se amesteca pana s-a topit toata ciocolata, apoi asa fierbinte se pune peste pireul de capsuni. Se adauga si gelatina in crema calda si se lasa la rece pana incepe sa se inchege putin.

Intre timp se bate bine restul de 250ml frisca si cand crema de capsuni a inceput sa se inchege putin se amesteca cu frisca (cu mixerul). E o crema foarte aromata si buna, putin acrisoara.

Se pune o foaie de blat in tava in care a fost copt, se insiropeaza cu siropul de la amandina care se imparte in trei. Se pun si felii de capsuni peste blat, sa fie mai aromat si pe urma jumatate din crema, a doua foaie, iar capsuni si iar crema si deasupra a treia foaie.

Se acopera tortul cu folie alimentara si se da le rece cateva ore...dupa care se intoarce pe un platou. Pentru a fi imbracat in pasta de zahar, se da un strat subtire de unt inainte. Se imbraca in pasta si apoi se pune buchetelul care se poate face cu cateva zile inainte.


Reteta de Tort Floare de primavara propusa de lissa

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Placinta cu dovlecei

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Placinta cu dovlecei
Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi
Cele mai apreciate rețete
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
1
Mancaruri cu ciuperci

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

Sa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
Parteneri
Pui, cu legume la gratar
Bucataras.RO

Pui, cu legume la gratar

Ideea de legume la gratar am luat-o de la Bucatarul Maniac - Cristian Borod si tare mi-a placut, cu deosebirea ca el a...

Pui, cu legume la gratar
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa