Tort floare de primavara

Tortul floare de primavara este o reteta de tort deosebita, un buchet de flori din pasta de zahar. Cu crema fina de ciocolata alba si capsuni, acest tort va rasfata si cele mai pretentioase gusturi.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
ridicata
Tort floare de primavara

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 oua
  • 200 gr zahar tos
  • 30 ml apa rece
  • 30 ml ulei
  • 20 gr cacao
  • 8 linguri faina
  • Sirop:
  • 400 ml apa
  • 200 gr zahar
  • 2 plicuri cappucino de ciocolata
  • Crema:
  • 650ml frisca lichida
  • 300g ciocolata alba
  • 400 g capsuni
  • 100 g zahar
  • 4lg zeama de lamaie
  • 20g gelatina dizolvata in 5lg de apa calda.

Mod de preparare

Se face blatul si se coace intro tava in forma de floare, apoi se taie in trei.

crema:

capsunele se fac pireu in blender, se pun intro cratita impreuna cu zaharul si zeama de lamaie si din momentul cand au inceput sa fiarba, se lasa 3 minute, apoi se dau deoparte. 400 ml frisca lichida se pune intr-o cratita pe abur si cand e fierbinte se pune ciocolata rupta bucatele, se amesteca pana s-a topit toata ciocolata, apoi asa fierbinte se pune peste pireul de capsuni. Se adauga si gelatina in crema calda si se lasa la rece pana incepe sa se inchege putin.

Intre timp se bate bine restul de 250ml frisca si cand crema de capsuni a inceput sa se inchege putin se amesteca cu frisca (cu mixerul). E o crema foarte aromata si buna, putin acrisoara.

Se pune o foaie de blat in tava in care a fost copt, se insiropeaza cu siropul de la amandina care se imparte in trei. Se pun si felii de capsuni peste blat, sa fie mai aromat si pe urma jumatate din crema, a doua foaie, iar capsuni si iar crema si deasupra a treia foaie.

Se acopera tortul cu folie alimentara si se da le rece cateva ore...dupa care se intoarce pe un platou. Pentru a fi imbracat in pasta de zahar, se da un strat subtire de unt inainte. Se imbraca in pasta si apoi se pune buchetelul care se poate face cu cateva zile inainte.


Reteta de Tort Floare de primavara propusa de lissa

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Salata de leurda

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Salata de leurda
Chiftelute frigarui

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Chiftelute frigarui
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa