Se pregateste aluatul astfel: se freaca ouale intregi cu zaharul pana cand devin crema spumoasa. Se adauga untul frecat separat zece minute, impreuna
Se pregateste aluatul astfel: se freaca ouale intregi cu zaharul pana cand devin crema spumoasa. Se adauga untul frecat separat zece minute, impreuna cu faina, pusa in ploaie. Se omogenizeaza bine si se framanta un aluat elastic, care se intinde foaie groasa si se coace intr-o forma rotunda. Se scoate din cuptor cand s-a rumenit usor si se lasa sa se raceasca o jumatate de ora in forma. Crema se pregateste astfel: se amesteca nucile macinate cu gemul sau marmelada de caise, se adauga frisca si se omogenizeaza. Cand blatul s-a racit, se taie felii in raza, se ung feliile cu crema, se unesc doua cate doua si se lasa pe platou.
Tortul se serveste numai dupa ce s-a racit.
Alte retete de dulciuri:
Tiramisu
Chec pufos
Papanasi fierti
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniSe spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.
Salata de leurdaPentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...
Chiftelute frigaruiBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii