Tort Indiana cu vanilie si glazura de ciocolata

Pentru tortul Indiana se pun intr-un cazanel ouale intregi cu zahar si cu vanilie. Se bat bine cu telul pe marginea masinii pana ce cantitatea creste simtitor.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 oua
  • 150 g zahar
  • 100 g faina
  • vanilie
  • unt pentru uns forma
  • 250 g frisca
  • glazura de ciocolata

Mod de preparare

Pentru tortul Indiana se pun intr-un cazanel ouale intregi cu zahar si cu vanilie. Se bat bine cu telul pe marginea masinii pana ce cantitatea creste simtitor. Se bate apoi altemativ, pe masina si la rece, de trei ori. Se adauga faina. Se coace compozitia intr-o forma bine unsa cu unt si presarata cu faina, la foc potrivit. Dupa ce s-a racit, se taie cu un cutit ascutit tortul in doua. Se scobesc ambele parti la mijloc, cat mai mult, dar fara sa se sparga fundul, astfel incat asezate una peste alta, sa ramana un gol la mijloc. Acest gol se umple cu frisca batuta. Tortul se glaseaza cu ciocolata. Din aluatul scos din mijlocul tortului se poate pregati umplutura pentru alt tort, la fel cu crema de cozonac.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc