Tortul in forma de inima este o declaratie de dragoste foarte frumoasa pentru persoana draga, mai ales ca "dragostea trece prin stomac", nu-i asa?
BLATUL:
Mixam galbenusurile cu zaharul si visinata pana se albeste.
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare.
Faina o amestecam cu praful de copt,cacao si un praf de scortisoara.
Adaugam faina peste compozitia de galbenusuri,amestecand usor dupa care adaugam albusurile batute spuma,amestecand cu o paleta.
Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt.
Dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea,lasam sa se raceasca foarte bine dupa care il taiem.
CREMA:
Pregatim crema conform instructiunilor de pe plic(eu am adaugat 200 ml frisca).
Blatul l-am taiat in trei.
Am asezat prima foaie,insiropam,am uns cu visine facute dulceata din camara de Bunatati din natura, crema de vanilie, blat, insiropat, dulceata-crema-blat-crema de vanilie si dam la frigider pana se intareste complet crema.
Topim ciocoata cu 50 ml frisca si turnam peste crema si decoram.
Tortul inima se serveste rece, ornat cu frisca, bomboane sau inimioare din pasta de zahar.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii