Tort inima

Tortul in forma de inima este o declaratie de dragoste foarte frumoasa pentru persoana draga, mai ales ca "dragostea trece prin stomac", nu-i asa?

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Tort inima

Ingrediente

  • 3 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 2 linguri visinata
  • 1/2 praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • 1 praf de sare
  • scortisoara
  • CREMA
  • 1 plic crema pentru prajitura cu gust de vanilie
  • 200 ml lapte rece
  • 4 linguri zahar pudra
  • 200 ml frisca
  • DECOR
  • 200 g ciocolata cu lapte

Mod de preparare

BLATUL:

Mixam galbenusurile cu zaharul si visinata pana se albeste.
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare.
Faina o amestecam cu praful de copt,cacao si un praf de scortisoara.
Adaugam faina peste compozitia de galbenusuri,amestecand usor dupa care adaugam albusurile batute spuma,amestecand cu o paleta.
Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt.
Dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea,lasam sa se raceasca foarte bine dupa care il taiem.

CREMA:

Pregatim crema conform instructiunilor de pe plic(eu am adaugat 200 ml frisca).
Blatul l-am taiat in trei.
Am asezat prima foaie,insiropam,am uns cu visine facute dulceata din camara de Bunatati din natura, crema de vanilie, blat, insiropat, dulceata-crema-blat-crema de vanilie si dam la frigider pana se intareste complet crema.
Topim ciocoata cu 50 ml frisca si turnam peste crema si decoram.


Tortul inima se serveste rece, ornat cu frisca, bomboane sau inimioare din pasta de zahar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...

Socată reţeta bunicii
Dovlecei crocanti

Dovlecei crocanti

Retete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...

Dovlecei crocanti
Chiftelute marinate

Chiftelute marinate

Chiftelutele marinate sunt preferatele tuturor. Pana si cei mici le adora si mai au un plus: nu se fac deloc greu!

Chiftelute marinate
Cele mai apreciate rețete
Capsuni la borcan
1
Conserve de iarna

Capsuni la borcan

Capsuni la borcan este o delicioasă dulceață tradițională, preparată din capsuni proaspete și sirop de zahăr, pentru...

Capsuni la borcan
Ceai de musetel
2
Ceaiuri

Ceai de musetel

Se pune apa la fiert si, cind da in clocot, se toarna peste florile de musetel. Se acopera si se lasa sa stea 10-15 minute,...

Ceai de musetel
Cuburi de mamaliga
3
Jumari

Cuburi de mamaliga

Mamaliga ramasa se taie cubulete mici care apoi se prajesc in putin ulei incins pana se rumenesc. Se condimenteaza cu cimbru...

Cuburi de mamaliga
Sos de rom
4
Sosuri pentru dulciuri

Sos de rom

Se inmoaie amidonul in putina apa rece. Se freaca galbenusurile si se amesteca cu amidonul pana devin ca o crema. Se toarna...

Sos de rom
Bulete de carne
5
Jumari

Bulete de carne

Se toaca carnea, se amesteca cu patrunjelul si frunzele de menta tocate, sarea, piperul, migdalele date pe razatoarea mica....

Bulete de carne
Parteneri
Cornulete cu magiun de prune si nuci
Bucataras.RO

Cornulete cu magiun de prune si nuci

Va prezint o reteta veche de cornulete ce o am de la o prietena de a mea, Marina. Aceste cornulete sunt atat de bune ca se...

Cornulete cu magiun de prune si nuci
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Gustos.RO

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Socată reţeta bunicii
ReteteCulinare.RO

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii