Tortul in forma de inima este o declaratie de dragoste foarte frumoasa pentru persoana draga, mai ales ca "dragostea trece prin stomac", nu-i asa?
BLATUL:
Mixam galbenusurile cu zaharul si visinata pana se albeste.
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare.
Faina o amestecam cu praful de copt,cacao si un praf de scortisoara.
Adaugam faina peste compozitia de galbenusuri,amestecand usor dupa care adaugam albusurile batute spuma,amestecand cu o paleta.
Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt.
Dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea,lasam sa se raceasca foarte bine dupa care il taiem.
CREMA:
Pregatim crema conform instructiunilor de pe plic(eu am adaugat 200 ml frisca).
Blatul l-am taiat in trei.
Am asezat prima foaie,insiropam,am uns cu visine facute dulceata din camara de Bunatati din natura, crema de vanilie, blat, insiropat, dulceata-crema-blat-crema de vanilie si dam la frigider pana se intareste complet crema.
Topim ciocoata cu 50 ml frisca si turnam peste crema si decoram.
Tortul inima se serveste rece, ornat cu frisca, bomboane sau inimioare din pasta de zahar.
Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...
Socată reţeta buniciiRetete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...
Dovlecei crocantiChiftelutele marinate sunt preferatele tuturor. Pana si cei mici le adora si mai au un plus: nu se fac deloc greu!
Chiftelute marinateCapsuni la borcan este o delicioasă dulceață tradițională, preparată din capsuni proaspete și sirop de zahăr, pentru...
Capsuni la borcanSe pune apa la fiert si, cind da in clocot, se toarna peste florile de musetel. Se acopera si se lasa sa stea 10-15 minute,...
Ceai de musetelMamaliga ramasa se taie cubulete mici care apoi se prajesc in putin ulei incins pana se rumenesc. Se condimenteaza cu cimbru...
Cuburi de mamaligaSe inmoaie amidonul in putina apa rece. Se freaca galbenusurile si se amesteca cu amidonul pana devin ca o crema. Se toarna...
Sos de romSe toaca carnea, se amesteca cu patrunjelul si frunzele de menta tocate, sarea, piperul, migdalele date pe razatoarea mica....
Bulete de carneVa prezint o reteta veche de cornulete ce o am de la o prietena de a mea, Marina. Aceste cornulete sunt atat de bune ca se...
Cornulete cu magiun de prune si nuciDescopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Comentarii