Tort inimos de cafea si ciocolata

Tortul inimos de cafea si ciocolata este perfect pentru iubitorii deserturilor cu ciocolata. Aroma de cafea vine ca o completare intr-un desert potrivit pentru orice ocazie festiva.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Tort inimos de cafea si ciocolata

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 10 portii:
  • - 220 g. migdale macinate
  • - 100 g. unt
  • - 150 g. zahar
  • - 4 oua
  • - 100 g. ciocolata cu cafea
  • - 2 linguri cafea fierbinte
  • - 1 lingurita pesmet
  • - 1/2 plic praf de copt
  • - 20 ml. rom (esenta de rom)
  • - 200 g. glazura
  • - 10 g. unt de cocos
  • - 100 g. boabe de cafea
  • - 50 g. fulgi de ciocolata

Mod de preparare

Incingeti cuptorul pana la temperatura de 180 grade C.
Ungeti cu ulei o forma de tort (avand capacitatea de 1 litru), apoi presarati-o cu migdale macinate.

Bateti spuma untul cu zaharul. Separati galbennusurile de albusuri.
Incorporati galbenusurile in masa de unt.

Zdrobiti ciocolata, apoi topiti-o in bain-marie (eu la micro) si incorporati cafeaua.

Adaugati ciocolata topita, pesmetul, restul de migdale macinate si praful de copt peste masa de unt si oua.

Bateti spuma albusurile apoi incorporati-le in compozitie.

Turnati aluatul in forma, aranjati uniform si dati-l timp de 35-40 de minute la cuptor... eu nu l-am lasat decat vreo 30 de minute si tot parca mi s-a ars un pic...

Scoateti blatul din cuptor, lasati-l sa se raceasca apoi intepati-l cu un betigas de lemn si insiropati-l cu putin sirop si esenta de rom.

Faceti o glazura de ciocolata din ciocolata amaruie (70% cacao) si lapte de cocos si decorati cu fulgi de ciocolata si boabe de cafea.

Reteta de tort inimos cu cafea si ciocolata a fost propusa de Sava Laura pe forum culinar.


Lasati tortul inimos cu cafea si ciocolata la rece pana in momentul servirii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Poale-n brau (branzoaice)

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Iahnie de fasole cu ciolan

Iahnie de fasole cu ciolan

Una dintre mancarurile preferate ale romanilor

Iahnie de fasole cu ciolan
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura DELICIU
1
Prajituri

Prajitura DELICIU

Una din cele mai apreciate prajitura precum ii este numele "un deliciu".

Prajitura DELICIU
Cozonac cu fructe uscate
2
Preparate dulci

Cozonac cu fructe uscate

Un cozonac pufos si aromat ce nu trebuie sa lipseasca de pe masa de sarbatori.

Cozonac cu fructe uscate
Prajitura cu crema caramel
3
Prajituri

Prajitura cu crema caramel

Prajitura cu crema caramel este o reteta de prajitura cu foi delicioasa, ce poate fi pregatita de oricine in casa, de Craciun...

Prajitura cu crema caramel
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
4
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Prajitura cu foi si crema caramel
5
Prajituri

Prajitura cu foi si crema caramel

Prajitura cu foi si crema caramel este o prajitura de casa delicioasa, ce poate fi pregatita de sarbatori sau de Craciun....

Prajitura cu foi si crema caramel
Parteneri
Ardei umpluti
Bucataras.RO

Ardei umpluti

De muuulta vreme nu am mai facut eu asa ceva. Din motive de comoditate, pentru ca e bunica pe aici prin preajma si de obicei...

Ardei umpluti
Cozonac evantai
Gustos.RO

Cozonac evantai

Intr-un bol se dizolva drojdia cu zaharul si putin lapte caldut.

Cozonac evantai
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
ReteteCulinare.RO

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori