Tortul inimos de cafea si ciocolata este perfect pentru iubitorii deserturilor cu ciocolata. Aroma de cafea vine ca o completare intr-un desert potrivit pentru orice ocazie festiva.
Incingeti cuptorul pana la temperatura de 180 grade C.
Ungeti cu ulei o forma de tort (avand capacitatea de 1 litru), apoi presarati-o cu migdale macinate.
Bateti spuma untul cu zaharul. Separati galbennusurile de albusuri.
Incorporati galbenusurile in masa de unt.
Zdrobiti ciocolata, apoi topiti-o in bain-marie (eu la micro) si incorporati cafeaua.
Adaugati ciocolata topita, pesmetul, restul de migdale macinate si praful de copt peste masa de unt si oua.
Bateti spuma albusurile apoi incorporati-le in compozitie.
Turnati aluatul in forma, aranjati uniform si dati-l timp de 35-40 de minute la cuptor... eu nu l-am lasat decat vreo 30 de minute si tot parca mi s-a ars un pic...
Scoateti blatul din cuptor, lasati-l sa se raceasca apoi intepati-l cu un betigas de lemn si insiropati-l cu putin sirop si esenta de rom.
Faceti o glazura de ciocolata din ciocolata amaruie (70% cacao) si lapte de cocos si decorati cu fulgi de ciocolata si boabe de cafea.
Reteta de tort inimos cu cafea si ciocolata a fost propusa de Sava Laura pe forum culinar.
Lasati tortul inimos cu cafea si ciocolata la rece pana in momentul servirii.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaSunt minunați ardeii iuți conservați în oțet, combinați cu ceapă! Sunt buni de servit cu ciorbe și nu sunt...
Salata de ardei iuti cu ceapa in otetDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii