Blatul. Se bat ouale cu zaharul pana curg in forma de panglica, dupa care se adauga faina amestecand usor. Compo
Blatul.
Se bat ouale cu zaharul pana curg in forma de panglica, dupa care se adauga faina amestecand usor.
Compozitia se coace in forma rotunda, la foc potrivit.
Forma se tapeteaza cu unt si faina. Cand este copt, blatul se desprinde de pe margini de forma.
Crema.
Se freca untul cu zaharul tos pana nu se mai simte zaharul si untul devine spumos. Se adauga zeama de mandarine, de lamaie si coaja de mandarine rasa.
Siropul. Se fierbe zaharul cu apa si cu coaja de andarine ramasa de la crema.
Se da compozitia in cateva clocote, se lasa sa se raceasca si se adauga romul. Blatul se taie orizontal in trei, se insiropeaza si se umple cu crema. Pe deasupra
si pe margini se imbraca tot cu crema.
Pe margini se decoreaza cu felii de mandarine curatate de pielita si pe deasupra se orneaza tot cu felii de mandarine, dar acoperite cu crema.
Se tine la rece.
Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiO mancare gustoasa pe timpul rece
Tocanita ungureasca de pui cu cartofiSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaO minunatie de arome!
Chec rece cu fistic si ciocolata albaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii