Aceasta reteta de tort insiropat cu portocale este inspiratie de la Eric Lalard desigur. Reteta am vazut-o in emisiunea Prajituri Glamour de pe TV Paprika si a trebuit sa o incerc. Este delicioasa, pufoasa, aromata, perfecta pentru Craciun.
Preincalzeste cuptorul la 180 de grade. Intr-un bol amesteca impreuna migdalele macinate fin impreuna cu zaharul tos si praful de copt. Adauga apoi ouale si uleiul amestecandu-le usor.
Razuie coaja de la lamaie si de la doua portocale in aluat amestecand usor. Toarna apoi aluatul intr-o tava de tort tapetata cu hartie de copt, cu diametrul de 20cm. Lasa tortul la cuptor pentru 40-60 de minute, pana trece testul cu scobitoarea.
Intre timp poti pregati siropul:
Stoarce sucul de la cele 4 portocale si de la lamaie, si pune-l intr-o oala mica impreuna cu zaharul, cuisoarele si scortisoara pana aduci la fierbere, apoi mai lasa-l la foc mic pentru inca 3 minute.
Dupa ce tortul este gata, lasa-l sa se raceasca dupa care inteapa-l destul de des cu o scobitoare pe toata suprafata. Toarna siropul cu o lingura.
Lasa tortul insiropt cu portocale pentru vreo 30 de minute, ca sa se insiropeze bine, dupa care poti sa il servesti decorat cu coaja de portocala razuita.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaPregatite cu mare drag pentru o gustare delicioasa...va invit sa degustati :)
Mini-tarte cu ciuperci si branzica Miez de lapteDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii