Tort Jofre

Crema 1 Apa+zaharul+cacaua se fierb la foc mic pana se face o pasta (ca o miere) - nu mai mult ca se zahariseste. Se lasa sa se raceasca amestecandu-

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5 linguri cacao
  • 100 ml apa
  • 300 g zahar
  • 8 oua
  • 2 linguri mari de faina
  • 1 cutie mare margarina Rama
  • o cutie 500 ml frisca Hulala
  • o cutie compot ananas
  • un pumn nuci

Mod de preparare

Crema 1

Apa+zaharul+cacaua se fierb la foc mic pana se face o pasta (ca o miere) - nu mai mult ca se zahariseste. Se lasa sa se raceasca amestecandu-se din cand in cand. Cand s-a racit se amesteca cu cele 8 galbenusuri.

Blatul: albusurile batute spuma tare se amesteca cu faina si 5 linguri din crema 1. Se pune la copt intr-o tava unsa cu margarina.

Crema 2:

Margarina Rama se freaca bine, impreuna cu restul de crema 1 si nuci(optional). Se pune putin cate putin ca sa nu se taie.

Se taie blatul in doua. Se ajeaza primul strat, se insiropeaza cu siropul de la compot. Se pune crema 2, un strat de frisca, cateva bucatele de ananas, a doua parte ablatului care se insiropeaza.se orneaza cu frisca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori