Tort Le Rouge et le Noir este o reteta de tort delicioasa. Tortul cu ciocolata poate fi pregatit cu succes pentru orice ocazie festiva sau o cina romantica.
Am pus intr-o craticioara laptele cu zaharul, cacaua si untul (200 gr doar, restul de 50 de gr. l-am folosit la glazura/topping) si am pus pe foc lasand sa fiarba pana se ingroasa.
Am separat galbenusurile de albusuri si le-am frecat putin cu o lingura de lemn, dupa care, am adaugat galbenusurile la compozitia din craticioara.
Albusurile le-am batut spuma, iar apoi am incorporat faina si praful de copt, amestecand cu grija de jos in sus cu lingura de lemn. Am incorporat apoi la compozitia cu galbenusuri.
Am uns o forma rotunda de tort cu unt si am asezat aluatul in tava. Am dat la cuptor pentru 30-35 de minute.
Am asteptat sa se raceasca, dupa care l-am taiat in 2 parti si m-am apucat sa pregatesc siropul.
Siropul l-am facut asa: Am fiert 100 ml de apa si am amestecat cu lichiorul, siropul de capsuni si 3 linguri de zahar si am mai lasat un pic pe foc cat sa se topeasca zaharul.
Am stropit prima parte de blat cu sirop, dupa care am pregatit capsunile. Le-am spalat, le-am rupt coditele si le-am taiat in 2 sau mai multe felii in functie de marimea lor. Am asezat 2 randuri de felii de capsuni pe blat si am pastrat cateva si pentru ornat. Am asezat cea de-a doua parte de blat si am stropit-o si pe aceasta cu sirop.
Glazura (topping-ul):
Am fiert 100 ml de apa cu 5 linguri de zahar pana cand s-a legat ca o dulceata.
Ciocolata neagra am dat-o pe razatoarea mare, dupa care am topit-o in baigne-marine, dar am pastrat putin si pentru decor.
Am amestecat apoi siropul de zahar cu ciocolata topita si am adaugat 50 de gr de unt, amestecand continuu si energic si cu cratita pe foc.
Am turnat topping-ul peste blat si am ornat cu felii de capsuni si ciocolata rasa. Am dat tortul la rece inainte de servire
Tortul cu ciocolata poate fi servit la orice ocazie festiva sau aniversare.
Muffins cu mere si nuci sunt o gustare delicioasa si sanatoasa, usor de pregatit. Reteta de briose cu fructe se prepara usor...
Muffins cu mere si nuciAș spune că la mine primăvara începe cu leurda, pe care o includ în cât mai multe preparate, iar azi mi-am delectat...
Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavaraEste o ciorba foarte gustoasa. Bulionul de zarzare ii da un gust absolut delicios si special!
Ciorba de pui cu bulion de zarzarePuii curatati, goliti si spalati, se umplu cu un amestec preparat dintr-o bucatica de unt frecat cu creierul curatit de...
Pui surprizaTortul cu mousse alb si fructe de padure este o reteta usoara, delicata si racoroasa. Combinatia de dulce-acrisor este...
Tort cu mousse alb si fructe de padureAm gasit aceasta reteta in caietul bunicii si imi pare bine ca m-am hotarat sa o incerc. A iesit un chec pufos si aromat.
Chec cu nuci si rahatTort cu crema de ciocolata si rom – un desert rafinat, cu blaturi pufoase de cacao, insiropate cu caramel aromat, crema...
Tort cu crema de ciocolata si rom. Un desert aromat si delicios, perfect pentru orice ocazieFursecurile cu ciocolata sunt o gustare delicioasa, perfecta pentru a satisface pofta de dulce sau pentru a insoti o ceasca...
Fursecuri cu ciocolata - moi si dulci
Comentarii