Se separa albusurile si se bat spuma cu 200 gr zahar pana cand nu se mai simt cristalele de zahar in compozitie. Peste albusuri se pune faina (doua li
Se separa albusurile si se bat spuma cu 200 gr zahar pana cand nu se mai simt cristalele de zahar in compozitie. Peste albusuri se pune faina (doua linguri) in ploaie, se amesteca in continuare pana la completa omogenizare, se rastoarna intr-o forma unsa cu unt si tapetata cu faina si se introduce in cuptorul fierbinte. Se coace 20 de minute la foc iute, apoi se scoate si se raceste in forma. Separat se pregateste crema astfel: se freaca galbenusurile cu zaharul ramas (200 gr), se adauga untul, un praf de sare, cacaoa cernuta proaspat, nucile macinate si zahar vanilat. Crema se omogenizeaza si se foloseste numai cand blatul s-a racit complet. Se scoate blatul, se taie in doua pe lat, se pune crema si se lasa la rece.
Se serveste cand blatul s-a inmuiat usor, acoperit cu frisca si taiat felii, in raza.
Alte retete:
Papanasi fierti
Tiramisu
Ciocolata de casa
Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiO mancare gustoasa pe timpul rece
Tocanita ungureasca de pui cu cartofiSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaO minunatie de arome!
Chec rece cu fistic si ciocolata albaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii