Se separa albusurile si se bat spuma cu 200 gr zahar pana cand nu se mai simt cristalele de zahar in compozitie. Peste albusuri se pune faina (doua li
Se separa albusurile si se bat spuma cu 200 gr zahar pana cand nu se mai simt cristalele de zahar in compozitie. Peste albusuri se pune faina (doua linguri) in ploaie, se amesteca in continuare pana la completa omogenizare, se rastoarna intr-o forma unsa cu unt si tapetata cu faina si se introduce in cuptorul fierbinte. Se coace 20 de minute la foc iute, apoi se scoate si se raceste in forma. Separat se pregateste crema astfel: se freaca galbenusurile cu zaharul ramas (200 gr), se adauga untul, un praf de sare, cacaoa cernuta proaspat, nucile macinate si zahar vanilat. Crema se omogenizeaza si se foloseste numai cand blatul s-a racit complet. Se scoate blatul, se taie in doua pe lat, se pune crema si se lasa la rece.
Se serveste cand blatul s-a inmuiat usor, acoperit cu frisca si taiat felii, in raza.
Alte retete:
Papanasi fierti
Tiramisu
Ciocolata de casa

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii