Se bat 8 albusuri spuma cu 1/2 kg. de zahar, intocmai ca pentru bezele. Cu ajutorul cornetului se toarna 6-7 cercuri, de aceeasi marime, adica de vreo
Se bat 8 albusuri spuma cu 1/2 kg. de zahar, intocmai ca pentru bezele. Cu ajutorul cornetului se toarna 6-7 cercuri, de aceeasi marime, adica de vreo 22 cm, diametru, si cu un gol la mijloc, pe tavi unse cu unt, si presarate cu faina. Pentru usurinta, ca sa iasa cercurile de aceiasi marime, se insemneaza dinainte pe faina din tava cercurile cu ajutorul unui capac. Se coc la cuptor, la foc moale. Se aseaza cerucrile unele peste altele, lipindu-le intre ele cu spuma de albus. Se indreapta marginile, cu un cutit, se imbraca in albus si se fac prin prejur garnituri tot de albus, turnate cu un cornet mai fin. Se da iarasi la cuptor, sa se usuce cu incetul la foc cat se poate de moale. Golul din mijloc se umple cu frisca batuta amestecata cu zmeura, fragi, capsuni, castane zaharisite.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherrySe bat 7 oua cu zaharul, se adauga zahar vanilat si iaurtul. Intr-o tava cu peretii mai inalti, care a fost unsa cu ulei, se...
Placinta cu iaurtSe framanta aluatul sa ramana fin ,dupa care se lasa in frigider 15 min. Se unge o tava de copt cu putina margarina,se...
Aluat pizzaCred ca reteta e originala din Anglia, dar eu am gasit-o intr-o carte de bucate greceasca...diferente prea mari nu sunt, dar...
Tort FudgePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii