Galbenusurile se freaca cu zaharul si zaharul vanilat. Se adauga apoi faina si albusurile batute spuma. Se unge o forma de tort cu unt si se toarna i
Galbenusurile se freaca cu zaharul si zaharul vanilat. Se adauga apoi faina si albusurile batute spuma. Se unge o forma de tort cu unt si se toarna in ea compozitia, apoi se introduce in cuptor, la copt, pe foc mic. Se scoate, se lasa la racit si se taie pe orizontala, in doua. Se insiropeaza cu sirop din 7 linguri de zahar fiert cu un pahar de apa, rom si coaja de portocala. Se prepara apoi crema. Se bat ouale cu zaharul, se adauga laptele, zaharul vanilat si se lasa sa se ingroase. Se mai adauga gelatina inmuiata in doua linguri cu apa calda si se amesteca pana se ingroasa. Se lasa la racit, apoi se amesteca cu jumatate din cantitatea de frisca si cu fructe zaharisite. Se asaza crema intre cele doua blaturi iar deasupra se garniseste cu restul de frisca.
Se serveste dupa ce a stat la rece pana a doua zi.
Alte retete de dulciuri:
Prajitura snikers
Prajituri delicioase
Prajitura televizor
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga Asa cum v-am mai spus, eu gatesc frecvent snitele. Principalul "client" este iubitul meu si, desi el le...
Șnițele din piept de pui marinatDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii