Tort Mousse

Tortul mousse este delicat, fin, potrivit pentru un rasfat culinar, fie ca alegi sa il prepari ca si tort festiv sau pur si simplu ca ti-e pofta de o prajitura fina care ti se topeste in gura.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Tort Mousse

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
  • - 3 oua
  • - 3 linguri zahar
  • - 2 linguri ulei
  • - 3 linguri faina
  • - 1 lingurita praf de copt
  • - 1 lingura cacao
  • - ½ fiola esenta rom
  • Ingrediente mousse ciocolata alba:
  • - 250 gr ciocolata alba
  • - 125 ml smantana pentru frisca
  • - 2 foi gelatina
  • - 275 ml frisca
  • Ingrediente mousse ciocolata cu lapte:
  • - 200 gr ciocolata cu lapte
  • - 125 ml smantana pentru frisca
  • - 1 foaie gelatina
  • - 175 ml frisca
  • Ingrediente mousse ciocolata neagra:
  • - 200 gr ciocolata neagra
  • - 125 ml smantana pentru frisca
  • - 1 foaie gelatina
  • - 125 ml frisca
  • Ingrediente sirop:
  • - 50 gr zahar
  • - 50 ml apa
  • - ½ fiola esenta rom

Mod de preparare

Albusurile se bat spuma tare cu un strop de sare si cu cele 3 linguri de zahar. Separat mixam galbenusurile cu uleiul si romul. Turnam aceasta compozitie peste albusuri si omogenizam foarte usor cu o spatula. Adaugam si faina amestecata cu praful de copt si cacaoa si amestecam usor. Compozitia astfel obtinuta o turnam intr-o forma rotunda de tort tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit circa 25-30 minute.
Cand blatul este gata il lasam sa se raceasca complet dupa care il insiropam cu siropul (racit) obtinut astfel: punem pe foc apa cu zaharul si lasam sa fiarba pana capata consistenta unui sirop. La sfarsit adaugam romul.


Mousse-urile se fac identic, difera doar ciocolata (alba/cu lapte/neagra) si anume: se incalzeste smantana pentru frisca (nu lasam sa fiarba, doar sa ajunga la punctul de fierbere). Adaugam ciocolata rupta bucatele si amestecam pana se topeste. Intre timp punem foile de gelatina la topit pe baie de aburi. Cat inca este calduta compozitia cu ciocolata adaugam gelatina si amestecam. Batem frisca tare si incorporam treptat in ciocolata.
Mai intai intindem mousse-ul cu ciocolata alba, lasam la rece pana pregatim mousse-ul cu ciocolata cu lapte, intindem si aceasta crema, dam din nou la rece, iar la final punem mousse-ul cu ciocolata neagra.
Decoram cu fulgi mari de ciocolata alba si neagra si dam din nou la rece.



Tortul mousse este o delicioasa prajitura cu crema ce se serveste rece. Foarte multa lume se sperie de prepararea mousse-ului, dar daca urmezi pasii prezentati mai sus reusita e sigura, iar rezultatul este delicios!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mini tarte cu ciocolata si capsuni

Mini tarte cu ciocolata si capsuni

Deserturi de vara Aceste minitarte sunt usor de preparat, foarte delicioase si foarte frumusele. Am cautat mai multe retete...

Mini tarte cu ciocolata si capsuni
Reteta de prajitura pufoasa din albusuri cu capsuni si afine

Reteta de prajitura pufoasa din albusuri cu capsuni si afine

Reteta de prajitura pufoasa din albusuri cu capsuni si afine
Mancarica de galbiori cu smantana

Mancarica de galbiori cu smantana

O mancarica pe cat de simpla, pe atat de savuroasa, mai ales daca sunteti fani ciuperci de padure. Pofta buna!

Mancarica de galbiori cu smantana
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
1
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Frunze de vita oparite
2
Conserve de iarna

Frunze de vita oparite

Iarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...

Frunze de vita oparite
Placinta cu iaurt
3
Prajituri

Placinta cu iaurt

Se bat 7 oua cu zaharul, se adauga zahar vanilat si iaurtul. Intr-o tava cu peretii mai inalti, care a fost unsa cu ulei, se...

Placinta cu iaurt
Prajitura cu foi de zahar ars si crema de cafea de post
4
Dulciuri

Prajitura cu foi de zahar ars si crema de cafea de post

Desert de post: Prajitura cu foi de zahar ars si crema de cafea. Foi crocante de zahar ars, crema fina de cafea si glazura de...

Prajitura cu foi de zahar ars si crema de cafea de post
Cheesecake cu Fructe de Padure si Crema de Zmeura
5
Torturi

Cheesecake cu Fructe de Padure si Crema de Zmeura

Îmi plac foarte mult deserturile cu brânză, prepar și mănânc cheesecake foarte des; fie simplu, fie cu ciocolată, cu...

Cheesecake cu Fructe de Padure si Crema de Zmeura
Parteneri
Faguri cu bautura din lapte de cocos
Bucataras.RO

Faguri cu bautura din lapte de cocos

Fiindca nu mi-a placut sa beau ca atare preparatul din lapte de cocos, i-am gasit alta intrebuintare.

Faguri cu bautura din lapte de cocos
Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata
Gustos.RO

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata

Descoperă rețeta de înghețată de iaurt cu căpșuni, cremoasă și aromată. Prepară acasă o înghețată sănătoasă...

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata
Chec cu cirese - desert pentru toata familia
ReteteCulinare.RO

Chec cu cirese - desert pentru toata familia

Checul cu cirese este un desert delicios si usor de preparat, ideal pentru zilele de vara. Cu un aluat pufos si aromat,...

Chec cu cirese - desert pentru toata familia
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia