Tort my way

Se deseneaza pe hartie de copt un cerc de diametru 24 cm. Se repeta operatia inca de doua ori, pe alte doua foi. Se pune pe foc apa si untul. Cand inc

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Tort my way

Ingrediente

  • 300 ml apa
  • 150 gr unt
  • 4 oua
  • 100 gr faina
  • frisca lichida pentru umplut 500 gr
  • dulceata sau jeleu
  • o mana de fructe uscate sau proaspete
  • glazura de ciocolata: 200 de gr de ciocolata cu lapte cu 200 gr de frisca lichida

Mod de preparare

Se deseneaza pe hartie de copt un cerc de diametru 24 cm. Se repeta operatia inca de doua ori, pe alte doua foi.

Se pune pe foc apa si untul. Cand incepe sa fiarba se da la o parte.

Se adauga faina cernuta si se amesteca bine cu lingura.

Cand incepe sa se desprinda de vas se da la o parte. Se lasa la racit.

Se adauga pe rand ouale amestecand bine unul dupa altul.

Compozitia trebuie sa curga.

Se intinde bine in primul cerc compozitia.

Se da la cuptor, incalzit in prealabil la 220 grade pentru 15 minute(depinde de cuptor.)

Se scoate si se lasa la racit.

Se repeta operatia cu celelalte doua foi.

Intre timp se bate frisca.

Asamblarea tortului:

In forma de tort cu pereti detasabili se aseaza primul blat.

Se unge cu dulceata in strat subtire.

Peste acesta se adauga jumatate din frisca si deasupra o parte din fructe.

Se acopera cu al doilea blat si se repeta operatia.

Deasupra si pe marginile tortului se toarna glazura.

Se decoreaza dupa cum se doreste.

Se da tortul la frigider pentru cateva ore
Reteta Tort my way a fost propusa de EATALY

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Salata de leurda

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Salata de leurda
Chiftelute frigarui

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Chiftelute frigarui
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa