Tort negresa cu banane

Tortul negresa cu banane este o reteta care poate face parte dintr-un meniu de sarbatoare. Ingredientele necesare sunt: faina, oua, ulei, zahar, lamaie, banane.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Tort negresa cu banane

Ingrediente

  • Blat:
  • 5 oua
  • 200 g zahar
  • 200 ml ulei
  • 1/2 cana apa
  • 250 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • Crema pasticcera:
  • 400 g zahar
  • 8 galbenusuri
  • coaja unei lamai
  • 100 g faina
  • 1 l lapte mai gras
  • 1 baton de vanilie

Mod de preparare

Tortul negresa cu banane este o reteta care trebuie sa faca parte din meniul unei ocazii deosebite petrecute in familie. Pentru prepararea acestui tort trebuie sa separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se freaca cu zaharul apoi se pune uleiul treptat, se formeaza o maioneza "dulce". Apoi se adauga apa, iar compozitia pentru tort va deveni destul de lichida, dar nu va alarmati! Dupa ce ati pus apa, mai bateti cu mixerul cca. 2 minute. Intr-un castron amestecati faina cu cacaoa si cu praful de copt si adaugati-le galbenusurilor, putin cate putin. Va fi acum o compozitie usor vartoasa. Separat se bat albusurile spuma tare si se amesteca apoi cu o lingura, de sus in jos (nu cu mixerul!), pana devine omogena. Se unge o tava intinsa cu unt, si se toarna, niveland frumos deasupra. Se coace la 175-180 grade C, cca. 30 minute. Cand blatul este gata, se lasa sa se raceasca.

Gustul aparte al acestui tort este dat de crema pasticerra

Pentru a prepara crema pasticcera procedam astfel:

Punem laptele sa fiarba, aromele si jumatate din cantitatea de zahar. Batonul de vanilie se adauga si el dar inainte se desface pe lung si se razuiesc semintele si se pun si ele – pt o mai buna savoare si parfum. Separat se amesteca cealalta jumatate de zahar cu faina si galbenusurile. Cand laptele fierbe, se da la o parte (se strecoara) si se adauga cate un polonic de lapte cald in amestec se amesteca bine unind totul si se pune din nou sa mai dea intr-un clocot. Imediat ce se incheaga se da deoparte sa se raceasca. Peste crema pusa pe blat se adauga un strat de banane si se pune la frigider. Se glazureaza si se orneaza.


Reteta Tort negresa cu banane a fost propusa de dora_m Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

Alte retete de torturi recomandate

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Placinta cu dovlecei

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Placinta cu dovlecei
Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi
Cele mai apreciate rețete
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
1
Mancaruri cu ciuperci

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

Sa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
Parteneri
Chec rece cu fistic si ciocolata alba
Bucataras.RO

Chec rece cu fistic si ciocolata alba

O minunatie de arome!

Chec rece cu fistic si ciocolata alba
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Prajitura cu caise si lapte de cocos
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos