Tortul Nesquik este un tort aniversar excelent si usor de facut si cu siguranta va fi apreciat de toata lumea.
Separam albusurile de galbenusuri, in albusuri punem un praf de sare si incepem sa batem cu mixerul pana devine o spuma tare. Galbenusurile le mixam cu zaharul pana devin mai deschise la culoare, apoi adaugam treptat untul topit. Amestecam faina, cacaua si praful de copt si-l incorporam in compozitia de galbenusuri. Treptat adaugam albusurile si amestecam usor cu o lingura de lemn. Turnam amestecul intr-o forma de tort (28cm) tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptorul preincalzit aprox 15-20 minute. Lasam cele 3 blaturi sa se raceasca complet.
Pana se racesc blaturile noi vom pregati crema astfel: mixam galbenusurile cu zaharul pana se albesc, adaugam faina, amestecam pana la omogenizare, apoi adaugam treptat si laptele si continuam sa mixam la viteza mica. Punem pe foc intr-un vas cu fundul gros sau pe baie de aburi si amestecam continuu pana se ingroasa. Luam de pe foc, incorporam Nesquik-ul si lasam sa se raceasca.
Untul moale il mixam cu zaharul pudra si adaugam in el treptat crema Nesquik.
Smantana pentru frisca o mixam la viteza mare pana isi dubleaza volumul si este nici prea tare dar nici moale.
Atat crema cat si frisca le impartim in 3 parti egale si procedam astfel: luam primul blat, intindem in strat uniform crema Nesquik, peste un strat de frisca, urmeaza al doilea blat-crema-frisca, al treilea blat-crema-frisca, iar deasupra ornam cu ciocolata rasa, bilute de ciocolata sau ce doriti voi.
Pofta buna!
Tortul Nesquick se serveste dupa ce s-a tinut la frigider.
Sursa acestei retete este blogul Delicious Flavours

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii