Tort Olandez cu visine

Intinde foietajul pe o plansa presarata cu faina si impatura-l. Imparte foietajul in trei parti, intinde-i de 3-4 mm grosime si putin mai mari decat

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 pachet foietaj
  • 60 g jeleu de coacaze
  • 80 g fondant
  • 750 ml frisca
  • 100 g zahar
  • 450 g compot de visine
  • putina scortisoara
  • 3 lingurite amidon

Mod de preparare

Intinde foietajul pe o plansa presarata cu faina si impatura-l. Imparte foietajul in trei parti, intinde-i de 3-4 mm grosime si putin mai mari decat forma de tort. Aseaza foile in tava tapetata cu hartie de copt. Taie foaia de jur imprejur, dupa care lasa-o sa se odihneasca timp de 15 minute. Preincalzeste cuptorul la 220 de grade. Infige de mai multe ori o furculita in cele trei foi si coace-le aproximativ 10 minute. In acest timpe scurge visinele. Fierbe zeama de visine cu scortisoara si 50 g de zahar, adauga amidon, fierbe din nou, dupa care adauga visinele si lasa amestecul la racit. Poti taia foile calde in forme rotunde. Aseaza cea mai frumoasa foaie pe plansa, cu partea de sus in jos si unge cu jeleul de coacaze fierbinte, dat prin strecuratoare. Lasa-l sa se intareasca, dupe care unge cu fondant. In asa fel vei obtine o suprafata rozalie si stralucitoare. Cand s-a intarit, imparte-l cu un cutit pentru tort in 12 parti. Bate spuma tare frisca cu zahar. Unge o foaie cu un strat subtire de frisca. Decoreaza marginea foii cu 3 inele din frisca. Imparte visinele intre inele (pune deoparte 12 boabe pentru decor). Aseaza urmatoarea foaie in forma, peste foaia de jos umpluta, dupa care unge cu frisca. Ridica putin forma si aseaz-o inapoi pe plansa, eliminand astfel eventualele bule de aer formate in umplutura. Scoate inelul si unge marginea tortului cu frisca, dupa care aseaza peste tort foaia de sus, unsa cu glazura. Decoreaza fiecare felie cu un trandafir din frisca si cate o visina. Poti pregati si in forma de patrat.

Alte retete recomandate

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob usor de pui

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Drob usor de pui
Cele mai apreciate rețete
Briose cu afine
1
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)
2
Cozonac

Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)

Pentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.

Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)
Tarta cu mere si scortisoara
3
Tarte

Tarta cu mere si scortisoara

Eu nu mananc inghetata in timpul iernii, dar aceasta combinatie de tarta cu mere servita fierbinte cu doua cupe de inghetata...

Tarta cu mere si scortisoara
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
4
Budinci

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata

a) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
Feijoada - tocana braziliana cu fasole
5
Mancaruri cu carne

Feijoada - tocana braziliana cu fasole

Feijoada este o reteta de tocata de carne de vita cu fasole boabe, mancarea nationala a Braziliei. Este o tocana delicioasa...

Feijoada - tocana braziliana cu fasole
Parteneri
Friptura de porc cu garnitura de orez
Bucataras.RO

Friptura de porc cu garnitura de orez

Totul este cat se poate de simplu. Friptura la punga la cuptor si orezul, eu l-am facut in vasul Zepter.

Friptura de porc cu garnitura de orez
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Altfel de Cozonac cu Nuca
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola