Tort Om de zapada

Galbenusurile se bat cu zaharul, apa si ulei se amesteca cu albusurile batute spuma si faina amestecata cu praful de copt si cacaoa. Se dau la cuptor

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie
Tort Om de zapada

Ingrediente

  • Blat:
  • 3 oua
  • 1 lingura apa
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 1 si 1/2 linguri cacao
  • 1/2 plic praf de copt
  • Crema:
  • 180 ml frisca lichida
  • 150 ml lapte condensat
  • Glazura:
  • 2 ciocolati albe
  • 50 ml frisca lichida
  • Sirop (de zahar ars):
  • 4 linguri de zahar
  • apa
  • esenta de rom
  • Pt ornare:
  • nuca de cocos
  • 1 ciocolata cu lapte

Mod de preparare

Galbenusurile se bat cu zaharul, apa si ulei se amesteca cu albusurile batute spuma si faina amestecata cu praful de copt si cacaoa. Se dau la cuptor in doua vase rotunde.

Dupa ce se racesc blaturile se taie (unul se lasa in forma care este si la celalat se inlatura surplusul pana ii dam o forma rotunda- pentru capul omului de zapada).

In acelasi vas in care am copt unul din blaturi, punem o folie alimentara umezita, punem varful bulgarelui il insiropam, asezam crema, punem urmatoarea felie si repetam operatiunea (eu am taiat bulgarele mare in 3). Dupa ce am terminat si ultima felie de insiropat acoperim cu marginile foliei si dam la frigider peste noapte.

Pentru capul omului de zapada facem aceeasi operatiune dar folosim o ceasca drept suport.

A doua zi scoatem blaturile si le rasturnam in 2 farfurii separate.

Facem glazura: topim ciocolata alba in frisca lichida si turnam peste cele 2 blaturi. Nivelam cu cutitul. Dam 5 minute la frigider apoi le acoatem si punem nuca de cocos pe care o presam putin pe glazura sa prinda cat mai multa. Dam din nou la frigider.

Intr-o hartie de briosa turanam ciocolata neagra topita in frisca lichida- pentru palarie si din ce ramane facem nasturii, ochii si matura (coada maturii o turnam peste jumatate de scobitoare, jumatate sa ramana afara pentru a o putea fiza in omul de zapada mai bine).

Nasul si gura eu le-am facut din sugus.


Toate le tinem dezasamblate pana aproape de ora servirii. Eu le-am asamblat inainte cu 5 minute de servire.

Alte retete recomandate

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Briose cu cirese

Briose cu cirese

Retete dietetice

Briose cu cirese
Tarta cu dovlecei zucchini

Tarta cu dovlecei zucchini

Tarta cu dovlecei zucchini este atât de bună încât o poţi mânca la micul dejun lângă o cana cu lapte, la prânz ca...

Tarta cu dovlecei zucchini
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Cele mai apreciate rețete
Tarta cu dovlecei zucchini
1
Romania

Tarta cu dovlecei zucchini

Tarta cu dovlecei zucchini este atât de bună încât o poţi mânca la micul dejun lângă o cana cu lapte, la prânz ca...

Tarta cu dovlecei zucchini
Tocana de legume cu dovlecei
2
Romania

Tocana de legume cu dovlecei

Dovleceii sunt preferatele mele , am o gradina mica , dar dovleceii nu pot lipsii . Avand o recolta frumoasa m-am gandit sa...

Tocana de legume cu dovlecei
Prajitura cu visine
3
Romania

Prajitura cu visine

Prima data separam galbenusul de albus. Incepem prin a bate puternic albusurile pana se fac spuma. Peste spuma de albus se...

Prajitura cu visine
Ghiveci din legume si orez
4
Romania

Ghiveci din legume si orez

Un ghiveci din legume si orez foarte delicios

Ghiveci din legume si orez
Cheescake copt cu cirese
5
Romania

Cheescake copt cu cirese

O prajitura perfecta si racoritoare pentru zilele calduroase de vara! O compozitie de branza lejera cu stratul de cirese...

Cheescake copt cu cirese