Tort "Padurea Neagra"

Tortul Padurea Neagra este un tort festiv delicios si foarte apreciat. Merita sa-l faci pentru o sarbatoare sau aniversare, blatul de ciocolata amaruie se imbina perfect cu aroma visinelor.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie
Tort "Padurea Neagra"

Ingrediente

  • Blatul de tort:
  • 100 gr. ciocolata amaruie
  • 120 gr. unt
  • 120 gr. zahar
  • 1 plic zahar vanilinat
  • 4 oua
  • 4 linguri lapte
  • 80 gr. faina
  • 80 gr. amidon
  • 80 gr. nuci macinate
  • 3 lingurite praf de copt
  • 8 linguri de visinata
  • Crema si ornat:
  • 2 borcane visine din compot(de cate 770ml.)
  • 2linguri amidon
  • 5linguri zahar
  • 800ml frisca
  • 3 plicuri praf intaritor de frisca
  • 200g.ciocolata amaruie;

Mod de preparare

Se incinge cuptorul la 180 grade C. Se unge o forma cu unt (26cm. diametru).
Se toaca ciocolata pentru blat si se aseaza intr-un castron de metal - se lasa sa se topeasca in bain-marie.
Se prepara blatul:

se bate untul cu zaharul pana ce acesta din urma se dizolva, se adauga zaharul vanilinat, se inglobeaza pe rand ouale, apoi ciocolata topita, laptele si in final faina amestecata cu amidon, praf de copt si nuci.
Aluatul se aseaza in forma unsa si se niveleaza; se coace in mijlocul aragazului 30-40 min. Se scoate si se lasa sa se racoreasca.
Se scoate blatul din forma, se aseaza pe un platou de tort si se taie in 3, cu ajutorul unui cutit ascutit. Se aseaza fiecare felie de blat pe cate un platou sau gratar de bucatarie.
Blatul inferior se insiropeaza cu 2 linguri de visinata, celelalte cu cate 3 linguri de visinata. Se scurg visinele din compot si se pastreaza 400 ml. suc; se masoara 300ml. In 6 linguri de suc se dizolva amidonul. Restul pana la 300 ml. se da in fiert cu 2 linguri zahar; se adauga amidonul dizolvat, se da in clocot si se inglobeaza visinele.
Se aseaza pe blat compozitia de visine (1/2 din compozitie).

Se bat 500 ml. frisca cu 2 plicuri de praf intaritor de frisca si 2 linguri de zahar. Se acopera stratul de visine cu 1/2 din cantitatea de frisca.
Se aseaza deasupra al doilea blat, restul de frisca, apoi restul de visine si in cele din urma se acopera cu al treilea blat. Se da totul la frigider.
Se bat 100 ml. frisca cu 1 plic intaritor de frisca si 1 lingura de zahar. Se acopera tortul cu aceasta compozitie si se fasoneaza.
Se topeste ciocolata si se toarna pe o placa de marmura, in strat subtire. Se lasa sa se usuce si se rade cu spatula. Tortul se decoreaza cu fulgii de ciocolata, rozete de frisca si visine.


Tortul Padurea Neagra este un tort delicios, usor de preparat si foarte aspectuos. Se serveste rece

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

D

Dana Cămărășan • 01 Noiembrie 2023, 09:18 La link-ul ăsta era rețeta postată de Kikenhanna,mai aveți rețeta?

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Feijoada - tocana braziliana cu fasole
1
Mancaruri cu carne

Feijoada - tocana braziliana cu fasole

Feijoada este o reteta de tocata de carne de vita cu fasole boabe, mancarea nationala a Braziliei. Este o tocana delicioasa...

Feijoada - tocana braziliana cu fasole
Ciorba de loboda cu omleta
2
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Ciorba de loboda cu franjuri de ou
3
Ciorbe

Ciorba de loboda cu franjuri de ou

Ador să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...

Ciorba de loboda cu franjuri de ou
Desert prajitura felie de lapte
4
Retete culinare

Desert prajitura felie de lapte

Astazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...

Desert prajitura felie de lapte
Sirop din muguri de brad
5
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Parteneri
Chiftelute de dovlecel in sos de rosii
Bucataras.RO

Chiftelute de dovlecel in sos de rosii

Daca as fi vazut mai intai pozele as fi zis ca este o reteta destul de complexa si nu m-as fi bagat, dar s-a dovedit a fi...

Chiftelute de dovlecel in sos de rosii
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola