Tort "Padurea Neagra"

Tortul Padurea Neagra este un tort festiv delicios si foarte apreciat. Merita sa-l faci pentru o sarbatoare sau aniversare, blatul de ciocolata amaruie se imbina perfect cu aroma visinelor.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie
Tort "Padurea Neagra"

Ingrediente

  • Blatul de tort:
  • 100 gr. ciocolata amaruie
  • 120 gr. unt
  • 120 gr. zahar
  • 1 plic zahar vanilinat
  • 4 oua
  • 4 linguri lapte
  • 80 gr. faina
  • 80 gr. amidon
  • 80 gr. nuci macinate
  • 3 lingurite praf de copt
  • 8 linguri de visinata
  • Crema si ornat:
  • 2 borcane visine din compot(de cate 770ml.)
  • 2linguri amidon
  • 5linguri zahar
  • 800ml frisca
  • 3 plicuri praf intaritor de frisca
  • 200g.ciocolata amaruie;

Mod de preparare

Se incinge cuptorul la 180 grade C. Se unge o forma cu unt (26cm. diametru).
Se toaca ciocolata pentru blat si se aseaza intr-un castron de metal - se lasa sa se topeasca in bain-marie.
Se prepara blatul:

se bate untul cu zaharul pana ce acesta din urma se dizolva, se adauga zaharul vanilinat, se inglobeaza pe rand ouale, apoi ciocolata topita, laptele si in final faina amestecata cu amidon, praf de copt si nuci.
Aluatul se aseaza in forma unsa si se niveleaza; se coace in mijlocul aragazului 30-40 min. Se scoate si se lasa sa se racoreasca.
Se scoate blatul din forma, se aseaza pe un platou de tort si se taie in 3, cu ajutorul unui cutit ascutit. Se aseaza fiecare felie de blat pe cate un platou sau gratar de bucatarie.
Blatul inferior se insiropeaza cu 2 linguri de visinata, celelalte cu cate 3 linguri de visinata. Se scurg visinele din compot si se pastreaza 400 ml. suc; se masoara 300ml. In 6 linguri de suc se dizolva amidonul. Restul pana la 300 ml. se da in fiert cu 2 linguri zahar; se adauga amidonul dizolvat, se da in clocot si se inglobeaza visinele.
Se aseaza pe blat compozitia de visine (1/2 din compozitie).

Se bat 500 ml. frisca cu 2 plicuri de praf intaritor de frisca si 2 linguri de zahar. Se acopera stratul de visine cu 1/2 din cantitatea de frisca.
Se aseaza deasupra al doilea blat, restul de frisca, apoi restul de visine si in cele din urma se acopera cu al treilea blat. Se da totul la frigider.
Se bat 100 ml. frisca cu 1 plic intaritor de frisca si 1 lingura de zahar. Se acopera tortul cu aceasta compozitie si se fasoneaza.
Se topeste ciocolata si se toarna pe o placa de marmura, in strat subtire. Se lasa sa se usuce si se rade cu spatula. Tortul se decoreaza cu fulgii de ciocolata, rozete de frisca si visine.


Tortul Padurea Neagra este un tort delicios, usor de preparat si foarte aspectuos. Se serveste rece

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

D

Dana Cămărășan • 01 Noiembrie 2023, 09:18 La link-ul ăsta era rețeta postată de Kikenhanna,mai aveți rețeta?

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Ciorba de loboda cu franjuri de ou

Ciorba de loboda cu franjuri de ou

Ador să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...

Ciorba de loboda cu franjuri de ou
Samosa cu cartofi

Samosa cu cartofi

Samosa cu cartofi este una dintre inepuizabilele variatiuni ale acestui fel indian de mancare de strada. In plus este o...

Samosa cu cartofi
Cele mai apreciate rețete
Prajitura foaie peste foaie
1
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Placinta cu mere
2
Prajituri

Placinta cu mere

Ne place mult placinta cu mere, de obicei mama soacra este cea care o prepara mai des. Mie imi place sa ma joc cu aluaturile,...

Placinta cu mere
Supa ungureasca de chimen
3
Supe de legume

Supa ungureasca de chimen

Supa ungureasca de chimen este foarte buna si foarte sanatoasa. Pentru aceasta reteta de supa trebuie sa folositi 1 lingurita...

Supa ungureasca de chimen
Sos tartar cu patrunjel
4
Sosuri pentru mancaruri cu peste

Sos tartar cu patrunjel

Pentru sos tartar cu patrunjel ouale se spala, se fierb tari, se curata si se toaca marunt. Ceapa verde si patrunjelul se...

Sos tartar cu patrunjel
Pandispan cu rahat
5
Prajituri

Pandispan cu rahat

N-ai spune ca se poate face pandispan cu cirese, fara cirese, doar cu rahat. Urmareste reteta pas cu pas si invata cum sa...

Pandispan cu rahat
Parteneri
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Un Dulce de Post cu Foi de Placinta
ReteteCulinare.RO

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta