Tort "Padurea Neagra"

Tortul "Padurea Neagra" este, de fapt, un tort cu blat inchis la culoare si crema alba, gustul fiind incununat cu succes de fructele confiate, proaspete sau din compoturi.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Tort "Padurea Neagra"

Ingrediente

  • Blat
  • 200 g faina
  • 150 g zahar
  • 50 g cacao
  • 1 praf de copt
  • 400 ml lapte
  • 40 g ulei
  • esenta de rom
  • Crema
  • 500 ml frisca
  • 700 g visine(din compot am folosit)
  • Decor
  • frisca
  • visine
  • ciocolata

Mod de preparare

Blatul:

Faina se amesteca cu ingredientele uscate,apoi adaugam treptat uleiul si laptele,esenta de rom si omogenizam.
Compozitia o sa fie mai lichida decat un blat cu oua.
Compozitia se toarna in tava tapetata cu hartie de copt.
Dam tava la cuptor cca 45 min la foc mic spre mediu,(sa treaca testul cu scobitoarea)
Lasam sa se raceasca foarte bine dupa care se taie in 2

Crema:

Se mixeaza frisca bine,scoatem samburi de la visine(si le scurgem bine)
Asamblarea-se aseaza prima foaie, se insiropeaza, se intinde un strat de frisca,visine si frisca,deasupra foaia de blat.
Dam la rece dupa care decoram cu frisca,visine si ciocolata.

Nota: In loc de visine se poate folosi si o dulceata de visine de la Bunatati din natura.


Tortul "Padurea Neagra" se serveste dupa ce a stat cateva ore la frigider.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori