Tort "Padurea Neagra"

Tortul "Padurea Neagra" este, de fapt, un tort cu blat inchis la culoare si crema alba, gustul fiind incununat cu succes de fructele confiate, proaspete sau din compoturi.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Tort "Padurea Neagra"

Ingrediente

  • Blat
  • 200 g faina
  • 150 g zahar
  • 50 g cacao
  • 1 praf de copt
  • 400 ml lapte
  • 40 g ulei
  • esenta de rom
  • Crema
  • 500 ml frisca
  • 700 g visine(din compot am folosit)
  • Decor
  • frisca
  • visine
  • ciocolata

Mod de preparare

Blatul:

Faina se amesteca cu ingredientele uscate,apoi adaugam treptat uleiul si laptele,esenta de rom si omogenizam.
Compozitia o sa fie mai lichida decat un blat cu oua.
Compozitia se toarna in tava tapetata cu hartie de copt.
Dam tava la cuptor cca 45 min la foc mic spre mediu,(sa treaca testul cu scobitoarea)
Lasam sa se raceasca foarte bine dupa care se taie in 2

Crema:

Se mixeaza frisca bine,scoatem samburi de la visine(si le scurgem bine)
Asamblarea-se aseaza prima foaie, se insiropeaza, se intinde un strat de frisca,visine si frisca,deasupra foaia de blat.
Dam la rece dupa care decoram cu frisca,visine si ciocolata.

Nota: In loc de visine se poate folosi si o dulceata de visine de la Bunatati din natura.


Tortul "Padurea Neagra" se serveste dupa ce a stat cateva ore la frigider.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...

Socată reţeta bunicii
Dovlecei crocanti

Dovlecei crocanti

Retete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...

Dovlecei crocanti
Chiftelute marinate

Chiftelute marinate

Chiftelutele marinate sunt preferatele tuturor. Pana si cei mici le adora si mai au un plus: nu se fac deloc greu!

Chiftelute marinate
Cele mai apreciate rețete
Rulada cu spanac, branza, ciuperci si ardei kapia rosu
1
Aperitive cu legume

Rulada cu spanac, branza, ciuperci si ardei kapia rosu

Un aperitiv delicios, pentru o zi frumoasa de toamna!

Rulada cu spanac, branza, ciuperci si ardei kapia rosu
Tort cu blat de morcovi
2
Torturi

Tort cu blat de morcovi

reteta potrivita pentru vreme de iarna

Tort cu blat de morcovi
Dovlecei crocanti
3
Aperitive cu legume

Dovlecei crocanti

Retete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...

Dovlecei crocanti
Tarta cu pastarnac
4
Tarte

Tarta cu pastarnac

Umilul păstârnac este unul dintre ingredientele mele preferate, atât pentru preparate dulci, cât şi sărate. Este atât...

Tarta cu pastarnac
Fursecuri fragede
5
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Fursecuri fragede

O cana de ceai fierbinte si un fursec delicios incalzesc inima oricui!

Fursecuri fragede
Parteneri
Orez cu varza calita si friptura de pui
Bucataras.RO

Orez cu varza calita si friptura de pui

Pentru aceasta reteta am folosit ajutoarele mele din bucatarie: multicooker-ul si Salad Chef Smart-ul. Foarte utile aceste...

Orez cu varza calita si friptura de pui
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Gustos.RO

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Socată reţeta bunicii
ReteteCulinare.RO

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii