Tort pentru ceai

In 500 ml. apa se pun frunzele de ceai, se lasa 2 minute si apoi se strecoara. Se amesteca ceaiul cu fructele confiate, ciresele confiate, cu brandy,

Timp pregatire
135 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 6 linguri de frunze de ceai rooibos
  • 500g. fructe confiate taiate marunt
  • 150g. cirese confiate
  • 200g. amestec de nuci
  • alune si migdale
  • 250g. zahar brun
  • 125ml. brandy
  • 1 ou
  • sare
  • 500g. faina
  • 1 praf de copt
  • 2 lingurite de amestec de scortisoara
  • nucsoara
  • ghimbir
  • cuisoare
  • toate macinate si amestecate
  • 2 linguri miere
  • Pentru glazura: 2 albusuri de ou
  • 2 lingurite suc de lamaie
  • 300g. zahar praf
  • 1 ciocolata de menaj

Mod de preparare

In 500 ml. apa se pun frunzele de ceai, se lasa 2 minute si apoi se strecoara. Se amesteca ceaiul cu fructele confiate, ciresele confiate, cu brandy, cu nuca, migdalele si alunele zdrobite, nu macinate, cu zaharul si peste noapte, se lasa intr-un vas acoperit.

Se preincalzeste cuptorul. Din faina, praf de copt, miere, condimentele amestec, scortisoara, nucsoara, ghimbir si cuisoare, toate macinate, putina sare, precum si amestecul de ceai cu fructe confiate, se face un aluat .

Intr-o forma rotunda, de tort, cu diametrul de 26cm., unsa si infainata, se pune compozitia si se coace 1h si 15'. Se lasa la racit, apoi se scoate din forma si se pune pe o farfurie de tort.

Se pregateste glazura: se bat bine albusurile de ou, se adauga zaharul praf si sucul de lamaie. Se acopera tortul cu aceasta glazura. Se topeste ciocolata in bain-marie si se orneaza dupa dorinta peste glazura alba, se face diferite forme.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob usor de pui

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Drob usor de pui
Cele mai apreciate rețete
Desert prajitura felie de lapte
1
Retete culinare

Desert prajitura felie de lapte

Astazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...

Desert prajitura felie de lapte
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)
2
Cozonac

Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)

Pentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.

Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)
Tarta cu mere si scortisoara
3
Tarte

Tarta cu mere si scortisoara

Eu nu mananc inghetata in timpul iernii, dar aceasta combinatie de tarta cu mere servita fierbinte cu doua cupe de inghetata...

Tarta cu mere si scortisoara
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
4
Budinci

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata

a) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
Feijoada - tocana braziliana cu fasole
5
Mancaruri cu carne

Feijoada - tocana braziliana cu fasole

Feijoada este o reteta de tocata de carne de vita cu fasole boabe, mancarea nationala a Braziliei. Este o tocana delicioasa...

Feijoada - tocana braziliana cu fasole
Parteneri
Mancarica de pui sub capac de paine
Bucataras.RO

Mancarica de pui sub capac de paine

Sursa: http://www.lauraadamache.ro/2011/04/mancare-de-pui-sub-capac-de-paine.html#_

Mancarica de pui sub capac de paine
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Altfel de Cozonac cu Nuca
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola