Tort picior de gasca

Batem spuma untul, cacao si ouale si adaugam zaharul pudra, laptele, faina si praful de copt. Ungem cu unt o forma rotunda de tort si o presaram cu fa

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 6 dkg unt
  • 5 dkg cacao
  • 1 ou
  • 25 dkg zahar pudra
  • ¼ dl lapte
  • 25 dkg faina
  • ½ plic praf de copt
  • Pentru umplutura:
  • 3 dl lapte
  • 2 linguri gris
  • 2 galbenusuri
  • 30 dkg zahar pudra
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 20 dkg unt
  • Pentru glazura:
  • 10 dkg unt
  • 3 linguri cacao

Mod de preparare

Batem spuma untul, cacao si ouale si adaugam zaharul pudra, laptele, faina si praful de copt. Ungem cu unt o forma rotunda de tort si o presaram cu faina. Turnam aluatul in forma de tort si il coacem. Il lasam sa se raceasca in forma de tort. Pentru umplutura fierbem grisul in lapte, dupa racire adaugam galbenusurile. Batem spuma zaharul, zaharul vanilat si untul si amestecam cu grisul. Turnam umplutura peste aluatul din forma. Glazuram: incalzim untul cu cacao si il intindem pe tort. Inainte de servire scoatem forma si feliem.
Alte retete

Tort tiramisu

Tort cu mere

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori