Tort picior de gasca

Batem spuma albusurile a 2 oua si adaugam cate unul galbenusurile, 10 dkg de zahar, 7 dkg faina si 5 dkg de margarina topita si racita. Turnam aluatul

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 oua
  • 7 dkg faina
  • 10 dkg zahar
  • 5 dkg margarina
  • Pentru crema:
  • 2 oua
  • 18 dkg zahar
  • 1 lingura praf de cacao
  • 2 dl cafea neagra tare
  • 25 dkg unt sau margarina
  • Compot de visine fara samburi
  • Pentru glazura de ciocolata:
  • 2 linguri praf de cacao
  • 1 lingura zahar
  • 3 dkg unt

Mod de preparare

Batem spuma albusurile a 2 oua si adaugam cate unul galbenusurile, 10 dkg de zahar, 7 dkg faina si 5 dkg de margarina topita si racita. Turnam aluatul intr-o forma de tort unsa , il coacem si il lasam sa se raceasca. Amestecam 2 galbenusuri cu 18 dkg zahar, 1 lingura de praf de cacao, 2dl de cafea neagra tare si fierbem pana se ingroasa. Luam de pe foc si lasam sa se raceasca putin, amestecam cu 25 dkg de unt batut spuma pana obtinem o crema neteda. Turnam crema peste aluatul din forma si apasam visinele in ea, netezim crema deasupra lor. Lasam la uscat la loc rece si apoi glazuram cu o crema obtinuta din amestecarea a 2 linguri de praf de cacao cu 2 linguri de zahar, putina apa si 3 dkg de unt.
Alte torturi recomandate

Tiramisu

Diplomat

Tort cu visine

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc