Tort pufos cu nuci si portocale

Se bat spuma galbenusurile cu 150 g zahar, cu vanilia, scortisoara, coaja rasa de portocala si sarea. Se incorporeaza treptat si albusurile batute se

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 oua
  • 150 gr zahar
  • 5-6 picaturi esenta de vanilie
  • 1 sfert lingurita scortisoara macinata
  • 130 gr faina
  • 50 gr nuci
  • sare
  • 1 fert lingurita coaja rasa de portocala
  • Pentru crema si decor:
  • 6 foi de gelatina
  • 200 ml vin alb sec
  • 120 gr zahar pudra
  • 800 gr frisca
  • 80-100 ml zeama de portocale
  • 200 ml lichior de portocale
  • 250 gr gem de caise
  • 1 portocala
  • ciocolata amaruie

Mod de preparare

Se bat spuma galbenusurile cu 150 g zahar, cu vanilia, scortisoara, coaja rasa de portocala si sarea. Se incorporeaza treptat si albusurile batute separat spuma tare. Se amesteca usor, cu telul. La sfarsit, se adauga treptat faina cernuta si nucile, amestecand usor. Aceasta compozitie se toarna intr-o forma rotunda, tapetata cu hartie subtire. Se coace in cuptorul incins, la foc moderat, timp de cca 25 de minute. Blatul copt se lasa sa se raceasca in forma. Intre timp se prepara crema. Se pun la fiert 120 gr zahar pudra cu 2 linguri de apa si 3 linguri de vin. Se lasa sa clocoteasca 1 minut, apoi se lasa la racit. Gelatina se pune la inmuiat in restul de vin. Gelatina topita in vin se toarna peste zaharul fiert si racit, apoi se adauga coaja de portocale confiata, taiata cubulete mici, se omogenizeaza bine si se toarna acest amestec, putin cate putin, peste frisca. Se amesteca usor. Blatul racit se taie pe grosime in doua. Se stropesc cele doua felii de blat cu sucul de portocale amestecat cu lichiorul. Intre cele doua felii se pune un strat uniform de gem de caise. Se imbraca tortul in crema cu frisca. Se decoreaza cu ciocolata rasa si cu bastonase subtiri de coaja de portocala confiata.

Se imbraca tortul in crema cu frisca. Se decoreaza cu ciocolata rasa si cu bastonase subtiri de coaja de portocala confiata.

Alte retete de dulciuri:

Tort cu capsuni

Tarta cu caise

Tiramisu

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Salata de leurda

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Salata de leurda
Chiftelute frigarui

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Chiftelute frigarui
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa