Se bat spuma galbenusurile cu 150 g zahar, cu vanilia, scortisoara, coaja rasa de portocala si sarea. Se incorporeaza treptat si albusurile batute se
Se bat spuma galbenusurile cu 150 g zahar, cu vanilia, scortisoara, coaja rasa de portocala si sarea. Se incorporeaza treptat si albusurile batute separat spuma tare. Se amesteca usor, cu telul. La sfarsit, se adauga treptat faina cernuta si nucile, amestecand usor. Aceasta compozitie se toarna intr-o forma rotunda, tapetata cu hartie subtire. Se coace in cuptorul incins, la foc moderat, timp de cca 25 de minute. Blatul copt se lasa sa se raceasca in forma. Intre timp se prepara crema. Se pun la fiert 120 gr zahar pudra cu 2 linguri de apa si 3 linguri de vin. Se lasa sa clocoteasca 1 minut, apoi se lasa la racit. Gelatina se pune la inmuiat in restul de vin. Gelatina topita in vin se toarna peste zaharul fiert si racit, apoi se adauga coaja de portocale confiata, taiata cubulete mici, se omogenizeaza bine si se toarna acest amestec, putin cate putin, peste frisca. Se amesteca usor. Blatul racit se taie pe grosime in doua. Se stropesc cele doua felii de blat cu sucul de portocale amestecat cu lichiorul. Intre cele doua felii se pune un strat uniform de gem de caise. Se imbraca tortul in crema cu frisca. Se decoreaza cu ciocolata rasa si cu bastonase subtiri de coaja de portocala confiata.
Se imbraca tortul in crema cu frisca. Se decoreaza cu ciocolata rasa si cu bastonase subtiri de coaja de portocala confiata.
Alte retete de dulciuri:
Tort cu capsuni
Tarta cu caise
Tiramisu
Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...
Drob de miel, reteta videoPentru că este sezonul leurdei, azi am preparat un delicios Hummus cu leurdă și lipii de casă. Chiar delicios și...
Hummus cu leurda si lipii de casaSunt pufoase, cremoase si dragute . In reteta de indiene mai era un sirop , dar blatul este atat de pufos si moale incat eu...
Indiene cu piersici si mascarponePentru ca este sezonul merelor, am incercat diverse prajituri printre care si aceasta. A iesit o bunatate delicioasa si...
Prajitura cu mere, biscuiti si budinca de vaniliePasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Un dulce delicios si usor de preparat.
Tiramisu reţetă originala, cu friscaO prajitura foarte gustoasa si aratoasa, zic eu. Foile sunt foarte bune si nu trebuie intinse cu sucitorul si nici coapte pe...
Prajitura cu cafea si crema mascarponeAm preparat o inghetata rapida, inspirandu-ma dupa reteta lui Merisor. Lapte condensat indulcit caramelizat gasiti aici.
Desert inghetata cu banane si caramel
Comentarii