Tort pufos cu nuci si portocale

Se bat spuma galbenusurile cu 150 g zahar, cu vanilia, scortisoara, coaja rasa de portocala si sarea. Se incorporeaza treptat si albusurile batute se

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 oua
  • 150 gr zahar
  • 5-6 picaturi esenta de vanilie
  • 1 sfert lingurita scortisoara macinata
  • 130 gr faina
  • 50 gr nuci
  • sare
  • 1 fert lingurita coaja rasa de portocala
  • Pentru crema si decor:
  • 6 foi de gelatina
  • 200 ml vin alb sec
  • 120 gr zahar pudra
  • 800 gr frisca
  • 80-100 ml zeama de portocale
  • 200 ml lichior de portocale
  • 250 gr gem de caise
  • 1 portocala
  • ciocolata amaruie

Mod de preparare

Se bat spuma galbenusurile cu 150 g zahar, cu vanilia, scortisoara, coaja rasa de portocala si sarea. Se incorporeaza treptat si albusurile batute separat spuma tare. Se amesteca usor, cu telul. La sfarsit, se adauga treptat faina cernuta si nucile, amestecand usor. Aceasta compozitie se toarna intr-o forma rotunda, tapetata cu hartie subtire. Se coace in cuptorul incins, la foc moderat, timp de cca 25 de minute. Blatul copt se lasa sa se raceasca in forma. Intre timp se prepara crema. Se pun la fiert 120 gr zahar pudra cu 2 linguri de apa si 3 linguri de vin. Se lasa sa clocoteasca 1 minut, apoi se lasa la racit. Gelatina se pune la inmuiat in restul de vin. Gelatina topita in vin se toarna peste zaharul fiert si racit, apoi se adauga coaja de portocale confiata, taiata cubulete mici, se omogenizeaza bine si se toarna acest amestec, putin cate putin, peste frisca. Se amesteca usor. Blatul racit se taie pe grosime in doua. Se stropesc cele doua felii de blat cu sucul de portocale amestecat cu lichiorul. Intre cele doua felii se pune un strat uniform de gem de caise. Se imbraca tortul in crema cu frisca. Se decoreaza cu ciocolata rasa si cu bastonase subtiri de coaja de portocala confiata.

Se imbraca tortul in crema cu frisca. Se decoreaza cu ciocolata rasa si cu bastonase subtiri de coaja de portocala confiata.

Alte retete de dulciuri:

Tort cu capsuni

Tarta cu caise

Tiramisu

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc