Tort racoritor Diplomat

Tortul diplomat este rafinat, racoritor, ti se topeste in gura. Ce mai poti sa iti doresti de la un tort? In plus poti sa adaptezi reteta cu fructele tale preferate.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Tort racoritor Diplomat

Ingrediente

  • 1 litru frisca animala
  • 1200 ml lapte
  • 11 linguri zahar (din care 3 pudra)
  • 1 compot ananas(sau un ananas proaspat)
  • 4 buc. praf de frisca
  • 4 intaritoare frisca
  • 1 gelatina fin maruntita
  • 1 lingura faina
  • 1 budinca vanilie
  • piscoturi (22 buc.)
  • fructe: struguri
  • cirese
  • etc.
  • oua

Mod de preparare

Etapa I:

Se face o crema, astfel: 4 galbenusuri+8 linguri de zahar+1 lingura faina+1 budinca vanilie se amesteca impreuna cu 600 ml lapte si se fierb amestecand continuu pana se ingroasa. Dupa ce a dat doua trei clocote se ia de pe foc si separat se bat albuaurile de la cele 4 oua. Albusurile batute spuma se amesteca cu crema fierbinte, usor de jos in sus, si se mai pun putin pe foc sa mai dea un clocot. Cand am inceput sa batem albusurile, punem un plic de gelatina in 50 ml. apa rece. Dupa ce crema este gata, gelatina astfel inmuiata, o punem pe foc pe baie de aburi, avand grija sa nu fiarba, si amestecand mereu pana la dizolvarea completa a granulelor. Cand e gata, se toarna incet peste crema care e inca fierbinte si se omogenizeaza usor. Se da crema la racit (intr-un vas cu apa rece sau daca afara e frig, pe un pervaz).

Etapa II:

Se pregatesc 2 tavi de chec, punand folie de nylon a.i dupa umplerea tavilor folia sa imbrace toata crema. Separat se marunteste ananasul si se scurge de zeama. Dupa ce crema de la etapa I s-a racit complet, se bate frisca animala. Cand aceasta e complet crescuta 2-3 linguri de zahar pudra (dupa gust) si 1-2 intaritoare (in functie de consistenta- o frisca mai putin grasa are nevoie de 2 int ) Se toarna compozitia astfel obtinuta in cele doua tavi de chec, in care s-a pus folie iar deasupra se aseaza piscoturi (cca 11 buc. in fiecare tava). Se acopera cu marginile foliei totul si se da la frigider pana a doua zi.

Etapa III: Ornarea tortului diplomat se face in functie de situatie. Se pot orna amandoua bucatile odata, sau pe rand, chiar in zile diferite (tortul sta la frigider fara sa se strice aprox o saptamana (in tava de chec infoliat). Pentru ornare se ia o tava de chec, se indeparteaza folia de deasupra, se rastoarna pe un platou, apoi se indeparteaza intreaga folie. Fiecare bucata de tort se orneaza cu 2 plicuri frisca+300 ml. lapte rece+ 1 intaritor de frisca, cu ajutorul unui cornet. Pe deasupra se pot pune diferite fructe: struguri, cirese, visine, etc.

Un alt sfat de ornare: Toata compozitia se toarna intr-o tava mare de prajitura imbracata in folie, iar in loc de piscoturi se face un blat subire din 4 oua . Se obtine astfel un tort urias diplomat . Acest tort se consuma rece de la frigider fiind un tort excelent racoritor in zilele caniculare de vara.


Reteta Tort racoritor Diplomat a fost propusa de gloxinia.

Tortul racoritor diplomat se serveste rece, cu fructe proaspete daca mai doriti.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Salata de leurda

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Salata de leurda
Chiftelute frigarui

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Chiftelute frigarui
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa